Μητροπολίτης Δωδώνης: Να απαγορευτεί η είσοδος στην εκκλησία για ανεμβολίαστους πιστούς και ιερείς

Ελλάδα
Μητροπολίτης Δωδώνης: Να απαγορευτεί η είσοδος στην εκκλησία για ανεμβολίαστους πιστούς και ιερείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι απαραίτητος για να σωθούν η κοινωνία, η οικογένεια και οι δουλειές του κόσμου» δήλωσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος σε δηλώσεις του, ανέφερε οτι πρέπει να απαγορεύεται η είσοδος σε εκκλησίες και ιερούς ναούς για πιστούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Παράλληλα, προτείνει να κοπεί ο μισθός από ανεμβολίαστους παπάδες.

«Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες» τονίζει. «Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό».

Ο μητροπολίτης ανέφερε ότι πρέπει να υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο «εκείνοι μάλιστα οι οποίοι ανοήτως διακηρύσσουν βλακώδεις διακηρύξεις. Για να δούμε τότε, θα έρθει να του σταθεί εκείνος που τον παροτρύνει να κάνει αυτήν την ανοησία, γιατί πρόκειται περί ανοησίας, όχι περί ανοσίας» συμπληρώνει. ‘Οπως είπε ο ίδιος, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι απαραίτητος για να σωθούν η κοινωνία, η οικογένεια και οι δουλειές του κόσμου.

Ο κ. Χρυσόστομος, στην ερώτηση για το αν θα μπορούσαν οι πιστοί να δείχνουν αρνητικό rapid test για την είσοδό τους σε ιερούς ναούς και εκκλησίες απάντησε ότι δεν συμμερίζεται αυτήν την άποψη, ενώ παράλληλα είναι επιφυλακτικός για το συγκεκριμένο μέτρο σχετικά με το αν θα τηρηθεί για την είσοδο του κόσμου στα καταστήματα. «Αν για παράδειγμα τη Μεγάλη Εβδομάδα μπαίνεις πρωί-βράδυ στην εκκλησία, είναι δυνατόν να κάνεις αυτή τη δουλειά;» αναρωτήθηκε.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι όταν ο ιερέας και ο πιστός δεν πειθαρχούν στις αποφάσεις της Εκκλησίας, τότε «θέτει μόνος του τον εαυτό του εκτός εκκλησίας». «Εκκλησία σημαίνει το σύνολο των ανθρώπων, και επομένως η διοίκηση από τους κανόνες έχει το δικαίωμα να επιβάλλει συνοδικώς τις όποιες αποφάσεις. Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου της εκκλησίας. Όταν ένας πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Αν δεν ξέρει ο κάθε πιστός αυτόν τον κανόνα, τότε να πάει να γίνει Ιεχωβάς, δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία. Αλλά αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί από τους παπάδες. Όταν ο παπάς τον παροτρύνει να μην κάνει εμβόλιο, μπορεί μετά να μην τον βάλει στην εκκλησία;» τόνισε.

«Τι θα κάνει ο κόσμος; Όσοι παροτρύνονται από τους παπάδες, θα σκεφτούν τι θα κάνουν όταν εμβολιαστούν οι ιερείς» υπογραμμίζει.

Αφού τονίζει ότι «οι αντιεμβολιαστές δεν είναι άνθρωποι της εκκλησίας», ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος εκτιμά ότι δεν είναι πολλοί οι ιερείς που παροτρύνουν τον κόσμο να μην εμβολιάζεται, αλλά είναι αρκετοί. «Είναι χαλασμένοι στο μυαλό οι άνθρωποι αυτοί, έχει χαλάσει η βαλβίδα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσων αφορά την μετάδοση του κορωνοϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας, ο κ. Χρυσόστομος δηλώνει ότι δεν πιστεύει πως μεταδίδεται. «Αλλά όπως λέει μια παροιμία, «Κάνε αγιασμό αλλά πάρε και μια γάτα». Δεν χαλάει το πράγμα ούτε ως προς την πίστη, ούτε οτιδήποτε. Έχω δει θαύματα και θαύματα στη ζωή μου, στον Άγιο Διονύσιο, το θέμα είναι να είναι επιδεκτικός του θαύματος ο άνθρωπος. Δεν είναι το θαύμα μόνο ο άγιος, είσαι κι εσύ. Πρέπει να είσαι συνεπής στις αποφάσεις της εκκλησίας για να γίνει το θαύμα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας:  «Θα αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με δυναμισμό και προσευχή, να τους φωτίσει ο Θεός να βρουν τον σωστό δρόμο. Όταν μιλάνε για τσιπάκια, μιλάνε για πατατάκια, όχι για το τσιπ που το έχουμε όλοι μαζί με το κινητό μας».

 Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News