Κορωνοϊός: Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι - 8.000 αστυνομικοί στους δρόμους - Τι αποφασίστηκε για την Περιφέρεια

Κρήτη
Κορωνοϊός: Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι - 8.000 αστυνομικοί στους δρόμους - Τι αποφασίστηκε για την Περιφέρεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, επιστρατεύονται 8.000 αστυνομικοί - Τι αποφασίστηκε για τους ελέγχους στην Περιφέρεια - Τα πρόστιμα ξεκινούν πλέον από 5.000 ευρώ και «λουκέτο» του καταστήματος για 15 μέρες

Αυξάνονται οι έλεγχοι της αστυνομίας από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, όπου θα ξεκινήσουν να ισχύουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού, καθώς όπως όλα δείχνουν, η χώρα εισέρχεται στο τέταρτο κύμα πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίες 48 ώρες καταγράφηκαν στη χώρα περισσότερες από 12.800 μολύνσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε στην περιφέρεια τους ελέγχους να κάνουν αστυνομικοί σε μεικτά κλιμάκια των 10-15 ατόμων από άλλες περιοχές, με στόχο να αποφευχθεί η ελαστικότητα που παρατηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις λόγω εντοπιότητας. Παράλληλα, τα πρόστιμα ξεκινούν πλέον από 5.000 ευρώ και «λουκέτο» του καταστήματος για 15 μέρες.

Απο το Σάββατο 6 Νοεμβρίου επιστρατεύονται:

  • 8.000 αστυνομικοί
  • 50 κλιμάκια με 400 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αλλά και της ΔΙΜΕΑ του ΥΠΑΝΕ
  • Οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ θα γίνουν με 1.900 συνεργεία σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί των συνεργείων θα μετακινούνται σε άλλους νομούς από αυτούς που υπηρετούν

Ποιες επιχειρήσεις θα βρίσκονται επίκεντρο των ελέγχων

Σε πρώτη φάση οι έλεγχοι θα αφορούν σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ, εστιατόρια και μεγάλα εμπορικά κέντρα και στη συνέχεια θα επεκταθούν σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες ακόμα και σε κομμωτήρια.

Διαβάστε επίσης

Κρήτη: Νοσηλείες και ελλείψεις βάζουν στην «πρέσα» τα νοσοκομεία (βίντεο)

Επίσης θα ελέγχονται οι υπαίθριοι χώροι, καθώς σε όσους υπάρχει οροφή και πλαϊνά παραπετάσματα θεωρούνται κλειστοί, πράγμα που σημαίνει ότι εκεί θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους.

Ανοιχτοί χώροι είναι μόνο αυτοί που δεν έχουν οροφή και περιμετρικά παραπετάσματα μέχρι 1 μέτρο και 30 εκατοστά.

Υψηλά πρόστιμα στους παραβάτες – ξεκινούν από 5.000 ευρώ

Τα πρόστιμα ξεκινούν πλέον από 5.000 ευρώ και «λουκέτο» του καταστήματος για 15 μέρες, καθώς και γνωστοποίηση του γεγονότος ότι δεν τηρούνται στο συγκεκριμένο κατάστημα τα μέτρα για το περιορισμό της διασποράς. Με άλλα λόγια, θα υπάρχει «μαύρη λίστα» για να γνωρίζουν οι πολίτες ποιοι επιχειρηματίες δεν τηρούν τα νέα μέτρα.

Όσων αφορά τα γήπεδα, ποινές θα δέχονται και οι ομάδες των οποίων οι φίλαθλοι δεν φορούν μάσκα και δεν τηρούνται οι αποστάσεις στις κερκίδες των γηπέδων, μέτρα τα οποία είναι ήδη σε ισχύ αλλά δεν τηρούνται σε πολλές περιπτώσεις.

Το θέμα βρέθηκε την Τετάρτη στο επίκεντρο, με την παρουσία υπουργών αλλά και των αρχηγών των ελεγκτικών μηχανισμών στο Μέγαρο Μαξίμου, που θα αναλάβουν από το Σαββατοκύριακο να κάνουν σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα, ωστέ τα νέα μέτρα να έχουν αποτέλεσμα.

Φωτογραφία αρχείου IN TIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News