Μαδρίτη: Συνάντηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά με την Ισπανίδα ομόλογο του

Ελλάδα
Μαδρίτη: Συνάντηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά με την Ισπανίδα ομόλογο του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υφυπουργός είχε επίσης την ευκαιρία στο περιθώριο της έκθεσης να συναντηθεί με τον Σαουδάραβα ομόλογο του

Συνάντηση είχε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής 'Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς με την Ισπανίδα ομόλογό του Esperanza Casteleiro Llamazares στο πλαίσιο επίσκεψης του στη διεθνή έκθεση 'Άμυνας και Ασφάλειας «FEINDEF 2021» (FERIA INTERNACIONAL DE DEFENSA Y SEGURIDAD), που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη έως τις 5 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα του υπουργείου 'Αμυνας της Ισπανίας.

Όπως ανακοινώθηκε, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας παραβρέθηκε στην τελετή εγκαινίων, περιηγήθηκε σε περίπτερα, καθώς και συναντήθηκε και συνομίλησε με τους εκθέτες για το υλικό παραγωγής τους. 

Στην έκθεση παρουσιάζεται υλικό τελευταίας τεχνολογίας σε όλους τους τομείς της 'Αμυνας και της Ασφάλειας, καθώς και των εφαρμογών τους.

Ο Ν. Χαρδαλιάς και η Ισπανίδα ομόλογός του συζήτησαν θέματα ενίσχυσης της συνεργασίας των δυο χωρών σε ζητήματα άμυνας και ασφαλείας τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Επίσης, συμφωνήθηκε η δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων για τη διερεύνηση επιπλέον δυνατοτήτων συνεργασίας στον τομέα των επιχειρήσεων και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Ο υφυπουργός είχε επίσης την ευκαιρία στο περιθώριο της έκθεσης να συναντηθεί με τον Σαουδάραβα ομόλογο του, αρμόδιο για εκτελεστικά θέματα, Dr. Khaled Hussain Saleh Al-Biyari, την υφυπουργό 'Αμυνας της Δημοκρατίας της Τσεχίας αρμόδια για τη Βιομηχανική Συνέργεια Radka Konderlova και τον ελληνικής καταγωγής αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Αργεντινής στρατηγό Juan Martín Paleo.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News