Μητσοτάκης: «Αύξηση κατώτατου μισθού δύο φορές εντός του 2022» (βίντεο)

Ελλάδα
Μητσοτάκης: «Αύξηση κατώτατου μισθού δύο φορές εντός του 2022» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός ενώ την ίδια ώρα εμφανίστηκε κατηγορηματικός στο ενδεχόμενο νέου lockdown

Αύξηση κατώτατου μισθού δύο φορές μέσα στο 2022, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown στην χώρα. 

Την 1/1/ 2022 θα αυξηθεί όπως έχει ανακοινωθεί ο κατώτατος μισθός, είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Mega ενώ παράλληλα υποσχέθηκε πως θα υπάρξει και δεύτερη αύξηση εντός του έτους αφού ληφθούν υπόψιν τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας και οι αντοχές των επιχειρήσεων.

«Και βεβαίως ο κατώτατος μισθός είναι ένα σημαντικότατο ζήτημα. Θα υπάρχει μία πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού 1/1/2022, έχει ήδη αποφασιστεί, 2%. Και είμαι αποφασισμένος να υπάρξει και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως αυτό θα γίνει «όταν ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και αφού έχουμε λάβει υπόψη μας τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας, τον πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης, αλλά και τις δυνατότητες των επιχειρήσεων. Διότι δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση, σε μία εποχή που η ανεργία πέφτει, και αυτό είναι επιτυχία της ελληνικής οικονομίας -στην υπόλοιπη ευρωζώνη η ανεργία αυξήθηκε- να ανακόψουμε αυτή την πορεία. Διότι η πιο σημαντική παρέμβαση την οποία μπορούμε να κάνουμε, σήμερα, για να βοηθήσουμε τους ασθενέστερους συμπολίτες μας είναι να πιάσει δουλειά κάποιος ο οποίος είναι άνεργος. Όμως, θα υπάρχει δεύτερη…».

«Τα lockdown ήταν η απάντηση όλων προ εμβολίου»

Συνεχίζοντας αναφορικά με την πιθανότητα επιβολής νέου lockdown λόγω της ραγδαίας έξαρσης της πανδημίας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως: «Τώρα που έχουμε το εμβόλιο δεν πρόκειται να πάμε σε lockdown», ενώ όπως υπογράμμισε είναι κατηγορηματικός σε αυτό «για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή τη στιγμή τρεις στους τέσσερις έχουν πράξει το σωστό και θα ήταν άδικο να επιβάλλουμε περιορισμούς με τεράστιο κόστος για να αντιμετωπίσομε πρόβλημα που αφορά σήμερα μία μειοψηφία. Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν ακολουθεί αυτή την τακτική», όπως είπε. «Δε θεωρώ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα το οποίο αφορά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κάνοντας σύγκριση με την κατάσταση της χώραςμε αφορμή την πανδημία ένα χρόνο πριν, τόνισε ότι σήμερα το 73% των ενηλίκων και το 63% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και πως τα lockdown ήταν η απάντηση όλων προ εμβολίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News