Κορωνοϊός: Ανοίγει αύριο Παρασκευή η πλατφόρμα για την τρίτη δόση (βίντεο)

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Ανοίγει αύριο Παρασκευή η πλατφόρμα για την τρίτη δόση (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου

Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου, δίνοντας την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να θωρακιστούν ακόμη περισσότερο απέναντι στην πανδημία της Covid-19 και τις νέες μεταλλάξεις του ιού.

Η αναγκαιότητα του εμβολιασμού έχει υπογραμμιστεί σε πολλούς τόνους από πλειάδα επιστημόνων και πολιτικών, με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη να δηλώνει κατά την ανακοίνωση του επερχόμενου ανοίγματος της πλατφόρμας:

 «Οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν πολύ περισσότερο. Είναι λοιπόν πάρα πολύ σημαντικό να ενισχυθεί η προσπάθεια του εμβολιασμού αλλά να δοθεί και ένα σαφές μήνυμα στους συμπολίτες μας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και έχει περάσει το εξάμηνο ότι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν για την τρίτη δόση διότι τους θωρακίζει», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης, με τον ίδιο να προσθέτει:

«Προς τούτο μάλιστα από την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τους ενηλίκους από 18 και πάνω που έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο να μπορούν να πάνε να κάνουν την τρίτη δόση»

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας που κινδυνεύουν περισσότερο είναι αυτοί που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχει περάσει εξάμηνο. Άρα πάρα πολύ μεγάλης σημασίας είναι να προστρέξουμε να κάνουμε την τρίτη δόση όσοι έχουμε συμπληρώσει τους έξι μήνες», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

«Στη βασική σκέψη της κυβέρνησης - όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες - είναι ότι δεν μπορούμε να πάμε σε πιο έντονα περιοριστικά μέτρα όπως αυτά τα οποία ζήσαμε πριν την ύπαρξη του εμβολίου», συμπλήρωσε.

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News