Λονδίνο: Το Βραβείο Wanderlust στα Ελληνικά νησιά

Κρήτη
Λονδίνο: Το Βραβείο Wanderlust στα Ελληνικά νησιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σημαντική αυτή διάκριση για τον Ελληνικό τουρισμό έγινε στο περιθώριο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης WTM στο Λονδίνο

Πρώτα σε όλο τον κόσμο τα Ελληνικά νησιά, σύμφωνα με το καταξιωμένο βρετανικό τουριστικό περιοδικό Wanderlust. Τα Ελληνικά νησιά κατάφεραν να πάρουν την πρωτιά μεταξύ 10 ακόμη υποψηφιοτήτων ανά τον κόσμο. Η Ελληνική πρωτιά αφορά την κατηγορία του «Πιο επιθυμητού προορισμού» με το δεύτερο και το τρίτο βραβείο να απονέμεται στις Αζόρες και την Σικελία αντίστοιχα.

Η σημαντική αυτή διάκριση για τον Ελληνικό τουρισμό έγινε στο περιθώριο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης WTM στο Λονδίνο, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετείχαν με εντυπωσιακό περίπτερο και 44 συνεκθέτες, προβάλλοντας τις ομορφιές της χώρας μας και την αυθεντική της φιλοξενία σε ολόκληρο τον κόσμο.  

Το χρυσό βραβείο παρέλαβε ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, που βρίσκεται στο Λονδίνο με τον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιώντας πλήθος επαφών για την περαιτέρω ενίσχυση της μεγαλύτερης τουριστικής αγοράς σε αριθμό επισκεπτών προς την χώρα μας.

Ιδιαιτέρως θετική ήταν η συνάντηση του κ. Δημ. Φραγκάκη με την Βρετανίδα ομόλογο του, CEO VisitBritain κα Sally Balcombe, η οποία έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον ΕΟΤ γιατί «η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που «άνοιξε» και επανήλθε τόσο γρήγορα στην τουριστική αγορά μετά την πανδημία».

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ δήλωσε: «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που είμαι σήμερα εδώ στο Παλάτι του Κένσιγκτον. Τα βραβεία του περιοδικού Wanderlust είναι από τα σημαντικότερα στην τουριστική βιομηχανία. Είμαι πολύ υπερήφανος για το πρώτο βραβείο που κέρδισαν τα ελληνικά νησιά και είναι τιμή μου που το λαμβάνω εκ μέρους του ΕΟΤ. Και θέλω να ευχαριστήσω τους αναγνώστες του Wanderlust που ψήφισαν Ελλάδα! Είναι μια επιβεβαίωση της εξαιρετικής δουλειάς που έχει γίνει στον τουρισμό από τη χώρα μας, τα τελευταία δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Αφιερώνω αυτή τη διάκριση σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού. Τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους στον κλάδο και γενικά σε όλους εκείνους, που με σκληρή δουλειά, κατάφεραν να κρατήσουν όρθιο τον ελληνικό τουρισμό στην μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News