Θεσσαλονίκη: Αθώος ο 36χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του οικιακού βοηθού

Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Αθώος ο 36χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του οικιακού βοηθού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν μπορώ να καταλήξω στο ότι είναι ένοχος - έχω αμφιβολίες για το κίνητρο» ανέφερε ο εισαγγελέας

Την αθώωση λόγω αμφιβολιών του 36χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία του 25χρονου οικιακού βοηθούν από την Σρι Λάνκα, εισηγείται προς το Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο εισαγγελέας της έδρας. «Δεν μπορώ να καταλήξω στο ότι είναι ένοχος […] έχω αμφιβολίες για το κίνητρο», ανέφερε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας, αξιολογώντας το σύνολο των αποδεικτικών μέσων και τις μαρτυρικές καταθέσεις, παρότι, όπως πρόσθεσε ίδιος, θεωρεί ως «πιθανότερη εκδοχή» το έγκλημα να τελέστηκε από τον κατηγορούμενο.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2013, όταν η σορός του άτυχου μετανάστη βρέθηκε να επιπλέει στην πισίνα της πολυτελούς οικίας όπου εργαζόταν, στους Ελαιώνες Πυλαίας, ενώ έφερε σημάδια που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι στραγγαλίστηκε.

Ο εισαγγελέας άφησε σαφείς αιχμές σε βάρος της αστυνομίας όσον αφορά το προανακριτικό έργο, εστιάζοντας κυρίως στο γεγονός ότι δεν εξετάστηκαν τα ρούχα του θύματος για τυχόν ανεύρεση DNA. «Κακώς τα έβαλε ο ιατροδικαστής σε σακούλα. Η αστυνομία τα είδε και τα θεώρησε ως μη αξιοποιήσιμα στοιχεία για την υπόθεση. Πήρε μπουκάλια, χαρτιά, σκουπίδια και δεν εξέτασε αυτό που ήταν το κυριότερο στοιχείο» σημείωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «μεγάλη παράλειψη».

Κατά την εισήγησή του προς τους στρατοδίκες ο εισαγγελέας αφιέρωσε μεγάλο χρόνο αναζητώντας το κίνητρο της δολοφονίας, ενώ εξέτασε διάφορες εκδοχές, μεταξύ αυτών τη διάρρηξη - κλοπή ή το ενδεχόμενο το θύμα να είχε "εχθρούς" ή να επρόκειτο για έγκλημα σεξουαλικής φύσεως. Επικαλούμενος τα ευρήματα τόσο των αστυνομικών Αρχών όσο και της ιατροδικαστικής έκθεσης, εκτίμησε όμως ότι κανένα από τα παραπάνω σενάρια δεν επιβεβαιώνεται.

«Είμαι αθώος»

Προηγουμένως, στην απολογία του ο 36χρονος, γόνος εύπορης οικογένειας της Θεσσαλονίκης, αφού εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του οικιακού βοηθού, αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, ενώ δήλωσε αθώος. Τόνισε δε ότι δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με το θύμα κι ότι τον είχε συναντήσει τέσσερις με πέντε φορές.

Ο ίδιος κατέστη κατηγορούμενος επειδή ήταν ο τελευταίος που είχε δει ζωντανό τον 25χρονο και δεν υπήρχαν άλλα άτομα μέσα στην οικία. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή επικαλείτο ως άλλοθι ότι την επίμαχη ώρα της δολοφονίας βρισκόταν σε ίντερνετ καφέ, κάτι που επανέλαβε κατά την απολογία του. Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και στη συνέχεια αναμένεται να εκδοθεί η ετυμηγορία των δικαστών.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση είχε παραπεμφθεί αρχικά στα πολιτικά δικαστήρια τα οποία όμως έκριναν αναρμόδια να την δικάσουν, επειδή την περίοδο εκείνη ο 36χρονος υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία και σε αυτές τις συνθήκες παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Στρατοδικείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News