Πλεύρης : «ζητάμε και από τους ιδιώτες να ενταχθούν στο σύστημα. Αν δεν έρθουν θα πάμε σε υποχρεωτικές διαδικασίες»

Ελλάδα
Πλεύρης : «ζητάμε και από τους ιδιώτες να ενταχθούν στο σύστημα. Αν δεν έρθουν θα πάμε σε υποχρεωτικές διαδικασίες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Υπουργός Υγείας τους απηύθυνε κάλεσμα μιλώντας στην Ολομέλεια κατά την υποστήριξη της τροπολογίας που δίνει 250 ευρώ αμοιβή σε εφημερίες αναισθησιολόγων και εντατικολόγων

Την ένταξή τους στο σύστημα, προκειμένου να συμβάλουν στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ζήτησε από τους ιδιώτες γιατρούς ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, φέρνοντας στο προσκήνιο το θέμα της επιστράτευσης.

Ο υπουργός,  μιλώντας στην Ολομέλεια κατά την υποστήριξη της τροπολογίας που δίνει 250 ευρώ αμοιβή σε εφημερίες αναισθησιολόγων και εντατικολόγων, σημείωσε ότι: «Να είμαστε ξεκάθαροι στους ιδιώτες γιατρούς. Επειδή αυξάνεται η πανδημία στην Ευρώπη και την Ελλάδα, ζητάμε και από τους ιδιώτες να ενταχθούν στο σύστημα. Αν δεν έρθουν θα πάμε σε υποχρεωτικές διαδικασίες».

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης, απαντώντας στις κριτικές της αντιπολίτευσης για τα μέτρα που ανακοίνωσε, και ιδιαίτερα στο θέμα με τις εκκλησίες, σημείωσε πως τα μέτρα προστασίας βρίσκονται σε ισχύ, όπως η υποχρεωτική μάσκα και η τήρηση των αποστάσεων, ενώ όπως εξήγησε και οι εργαζόμενοι στους ναούς υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα. « Το να πηγαίνει κανείς σε λατρευτικό χώρο, δεν είναι το ίδιο σαν να πηγαίνει σε ταβέρνα ή να αγοράσει παπούτσια», σχολίασε με νόημα. 

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα πρόληψης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι πλέον, δεν αφήνουμε τον πολίτη να ξέρει μόνο ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει τις εξετάσεις πρόληψης που θα του πει ο γιατρός του: «Εμείς θα τον βρίσκουμε, στέλνοντας του γραπτό μήνυμα, βάσει των ειδικών συνθηκών για εξετάσεις, που πρέπει να κάνει» είπε ο κ. Πλεύρης, προαναγγέλλοντας ότι θα ξεκινήσει πιλοτικά από το 1ο εξάμηνο του 2022.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News