Κορωνοϊός: Όλα τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους (βίντεο)

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Όλα τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα μέτρα θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη το απόγευμα της Τρίτης, 2 Νοεμβρίου

Στην εργασία τους θα μπορούν να προσέρχονται από τον Σάββατο 6 Νοεμβρίου, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με δύο rapid test ή μοριακά, εβδομαδιαίως, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 2 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Χωρίς την υποχρέωση διενέργειας Rapid test οι ανεμβολίαστοι θα μπαίνουν σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, σε εκκλησίες (μόνο οι πιστοί - οι εργαζόμενοι χρειάζονται τεστ) και σε φαρμακεία.

Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε ότι οι ανεμβολίαστοι θα μπαίνουν μόνο με rapit test σε μαγαζιά, τράπεζες και δημόσιο, ενώ ανακοίνωσε αυστηρούς ελέγχους και μεγάλες ποινές για τους παραβάτες. Επίσης, είπε ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των ανεμβολίαστων επικουρικών γιατρών. Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι δεν μπορούμε να πάμε σε πιο έντονα περιοριστικά μέτρα και πρόσθεσε ότι θα ενταθεί η καμπάνια για τον εμβολιασμό.

Ειδικότερα, ο υπουργός στην ενημέρωση τόνισε ότι η τάση της πανδημίας στη χώρα μας είναι αυξητική. Όπως ανέφερε κατά την έναρξη της ενημέρωσης βασικό όπλο, για την εντιμετώπισή της είναι ο εμβολιασμός, ενώ παράλληλα τόνισε, αναφερόμενος σε στοιχεία, που δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες κινδυνεύουν κατά 30% λιγότερο με βαριά νόσηση από τους ανεμβολίαστους.

Από την Παρασκευή, σημείωσε, ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολιασμού, για τους πολίτες 18 ετών και άνω, που έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Ο κ. Πλεύρης είπε ότι η καμπάνια εμβολιασμού θα επεκταθεί με ενημερωτικά sms προς τους πολίτες, καθώς και με διαφημιστικά σποτ στα μέσα ενημέρωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News