ΠΟΕΔΗΝ: Δράση για άρση των αναστολών εργασίας – Κινητοποιήσεις σε όλη την επικράτεια

Ελλάδα
ΠΟΕΔΗΝ: Δράση για άρση των αναστολών εργασίας – Κινητοποιήσεις σε όλη την επικράτεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πανελλήνια δράση κινητοποιήσεων πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Πανελλήνια δράση κινητοποιήσεων κατά τόπους στα νοσοκομεία διοργανώνει αύριο Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, η Πανελλήνια Ομοπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., για την άρση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΟΕΔΗΝ:

«Την Τετάρτη 03/11/2021 Οργανώνουμε Πανελλαδική Ημέρα Δράσης με Κινητοποιήσεις κατά τόπους στα Νοσοκομεία για την άρση των Αναστολών Εργασίας.

Ο Νόμος προέβλεπε επαναξιολόγηση των αναστολών εργασίας 31/10/2021. Παρότι τα Νοσοκομεία βρίσκονται σε τραγικό λειτουργικό αδιέξοδο που δημιούργησαν οι περίπου 7000 συνάδελφοι που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας χωρίς να αναπληρωθούν, με μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε Τροπολογία η οποία ψηφίζεται την Τετάρτη στη Βουλή για παράταση των Αναστολών Εργασίας έως τέλος του χρόνου (Νομοσχέδιο Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών). Τα Νοσοκομεία ήδη λειτουργούν στο κόκκινο.

Σε κάποια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας παράνομα δεν ανανεώνονται έως 31.3.2022 οι συμβάσεις των Επικουρικών Υπαλλήλων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με «κρυφές» συνεννοήσεις Διοικητών Νοσοκομείων. Οι εναπομείναντες Υγειονομικοί επί 20 μήνες δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή με ελάχιστα repo, χωρίς κανονικές άδειες που περικόπηκαν για τρίτη φορά, με συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα από το ένα Νοσοκομείο σε άλλο Νοσοκομείο. Έχουν ξεπεράσει το όριο της εργασιακής εξουθένωσης για να καλύπτουν κενά. Οι Συνάδελφοί μας που βρίσκονται σε αναστολή Εργασίας, εργάζονταν στην πρώτη γραμμή έως 31 Αυγούστου 2021. Θεωρούνταν ασφαλείς για το σύστημα. Από 1 Σεπτεμβρίου τέθηκαν σε αναστολή εργασίας, χωρίς ευρώ μισθό. Αντιμετωπίζονται χειρότερα από δημόσιους υπαλλήλους που διαπράττουν «εγκλήματα» και τίθενται σε αργία λαμβάνοντας το 50% του μισθού.

Η ΠΟΕΔΗΝ είναι υπέρ των εμβολιασμών και επανειλημμένα καλεί τους πολίτες να εκμεταλλευθούν το όπλο της επιστήμης ενάντια στον κορωνοϊό. Οι εμβολιασμένοι νοσούν ελαφρά αλλά μεταδίδουν τον ιό. Στα Νοσοκομεία εισέρχονται ανεμβολίαστοι συνοδοί ασθενών με αρνητικό RAPID TEST, χωρίς να λαμβάνουν μέτρα προστασίας. Ανεμβολίαστοι ασθενείς νοσηλεύονται με αρνητικό εργαστηριακό test και κυκλοφορούν στις κλινικές. Σήμερα 400 συνάδελφοι εμβολιασμένοι νοσούν ελαφρά από κορωνοϊό και βρίσκονται σε καραντίνα. Επίσης 800 συνάδελφοι εξαιρέθηκαν του εμβολιασμού από τις αρμόδιες επιτροπές και εργάζονται κανονικά με δύο rapid test. Ως εκ τούτω μπορούν να αρθούν οι αναστολές εργασίας των 7.000 συναδέλφων, με δύο προληπτικά rapid test την εβδομάδα και τα μέτρα προστασίας. Διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ, επειδή δεν μπορούν να αναπτυχθούν οι προσωρινές αυτοσχέδιες κλίνες ΜΕΘ που αναπτύχθηκαν κατά το τρίτο κύμα της πανδημίας. Ασθενείς κινδυνεύουν εξ αιτίας των ελλείψεων προσωπικού στα Νοσοκομεία.

Ο Ιδιωτικός Τομέας συνεχίζει να μένει ανέγγιχτος και αμόλυντος από περιστατικά κορωνοϊού. Διακομίζονται ασθενείς από τα Νοσοκομεία προς τον ιδιωτικό τομέα για χειρουργεία και την αντιμετώπιση άλλων παθήσεων πλην κορωνοϊού. Η κυβέρνηση «κάνει πλάτες» για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σταδιακά σε νοσοκομεία αντιμετώπισης μίας νόσου του κορωνοϊού.

Η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη διαλυμένη με αποτέλεσμα οι ασθενείς με κορωνοϊό να καταλήγουν όλοι στα ΤΕΠ εφημερευόντων Νοσοκομείων. Τετάρτη 3/11/2021 Πανελλαδική ημέρα Δράσης κατά τόπους στα Νοσοκομεία με αποφάσεις των Διοικήσεων των Σωματείων με αίτημα την Άρση των Αναστολών Εργασίας. Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, αγωνιζόμαστε για την επίλυση των τραγικών κενών σε προσωπικό στα Νοσοκομεία.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News