Ελλάδα

Θ. Δεμίρης: Επίσκεψη στην Μόσχα για διαβουλεύσεις

Κατά τις διαβουλεύσεις πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά προβλήματα με έμφαση στη διευθέτηση του Κυπριακού

Επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποίησε τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης για διαβουλεύσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Aλεξάντρ Γκρουσκό, αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Κατά τις διαβουλεύσεις «αναλύθηκε διεξοδικά η πορεία της υλοποίησης των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν έπειτα από τις συνομιλίες σε ανώτατο και υψηλό επίπεδο, η κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνορωσικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς», αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι «ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην ημερήσια διάταξη των επικείμενων πολιτικών επαφών και εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Έτους Ιστορίας, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας το 2021 - 2022».

«Υπογραμμίστηκαν οι κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού και των αρνητικών συνεπειών της. Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η διεύρυνση του νομικού-θεσμικού πλαισίου της συνεργασίας», προστίθεται στην ανακοίνωσή του ρωσικού ΥΠΕΞ, που καταλήγει: «Πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά προβλήματα με έμφαση στη διευθέτηση του Κυπριακού, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Εθίγησαν θέματα των σχέσεων Ρωσίας-ΕΕ. Επιβεβαιώθηκε η διάθεση για αμοιβαία επωφελή συντονισμό σε πολυμερή φόρα, συμπεριλαμβανομένων του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του ΟΑΣΕ και του ΟΣΕΠ και για την αμοιβαία υποστήριξη κατά την εκλογή των οργάνων τους».

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια