Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Άρνηση του Εφετείου Αναστολών σε προσωρινή έξοδο μελών της εγκληματικής οργάνωσης

Μεγάλες αντιδράσεις δημιούργησε, πριν λίγες μέρες, η απόφαση του Εφετείου Αναστολών να κάνει δεκτή την αίτηση του καταδικασμένου πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη, ο οποίος επικαλούμενος ανεπανόρθωτη βλάβη λόγω προβλήματος υγείας του παιδιού του, κατάφερε την αναστολή έκτισης της ποινής του.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών αποφάσισε να απορρίψει τις αιτήσεις των τριών καταδικασμένων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι ζήτησαν την έξοδο τους από την φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους σε δεύτερο βαθμό.

Το δικαστήριο εξέτασε τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής του πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιου Πανταζή και των Αναστάσιου Αναδιώτη και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη. Ο πρώτος, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και για την συμμετοχή του, με επιτελικό ρόλο, στην επίθεση κατά των Αιγυπτίων ψαράδων στο Ικόνιο Περάματος και στην επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ έξω από την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Η αίτηση του καταδικασμένου σε 12ετή κάθειρξη Αναστάσιου Πανταζή απορρίφθηκε από το δικαστήριο κατά πλειοψηφία, με ένα μέλος να εκφράζει την άποψη πως πρέπει να γίνει δεκτή η προσφυγή του πυρηνάρχη.

Αρνητική πρόταση στην αίτηση Πανταζή υπέβαλλε και η εισαγγελέας Έδρας Νίκη- Αναστασία Μουζάκη:

«Ο αιτών υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν υπάρχει πια. Εγώ άλλα διαβάζω για το αν υφίσταται. Συνεχίζουν να δρουν και να ενεργούν. Όχι όπως τότε, πιο κεκαλυμμένα. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, αφορούν ένα πλαίσιο με μακρά δράση και ο αιτών έλαβε χώρα σε περισσότερα του ενός περιστατικού. Αν αφεθεί ελεύθερος, είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων» τόνισε η εισαγγελέας.

Ο Πανταζής στην αίτηση του επικαλέστηκε, μέσω του συνηγόρου του αλλά και της συζύγου του που κατέθεσε ως μάρτυρας, προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο ίδιος αλλά και δύο από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του.

Κατά την κ. Μουζάκη, τα προβλήματα που επικαλείται δεν είναι τόσο σοβαρά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν και επομένως «δεν προκύπτει ανεπανόρθωτη βλάβη που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο».

Ο Αναστάσιος Αναδιώτης, καταδικασμένος σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, με την αίτηση του που απορρίφθηκε ζήτησε να παρακολουθήσει τα μαθήματα μεταπτυχιακού προγράμματος, στο οποίο έχει γίνει δεκτός.

Η αίτηση του Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία Φύσσα και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, απορρίφθηκε από το δικαστήριο ως ανυποστήρικτη.

Μεγάλες αντιδράσεις δημιούργησε, πριν λίγες μέρες, η απόφαση του Εφετείου Αναστολών να κάνει δεκτή την αίτηση του καταδικασμένου πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη, ο οποίος επικαλούμενος ανεπανόρθωτη βλάβη λόγω προβλήματος υγείας του παιδιού του, κατάφερε την αναστολή έκτισης της ποινής του, με περιοριστικούς όρους. Η απόφαση πρόκειται να ελεγχθεί σε δεύτερο χρόνο από τον Άρειο Πάγο για την άσκηση αναίρεσης, με εντολή του εισαγγελέα του Ανωτάτου δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια