ΚΙΝΑΛ: Στην αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο. οι αποφάσεις για το πώς θα εκπροσωπείται στη Βουλή

Ελλάδα
ΚΙΝΑΛ: Στην αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο. οι αποφάσεις για το πώς θα εκπροσωπείται στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα προηγηθεί βεβαίως η ορκωμοσία ως βουλευτού της Τόνιας Αντωνίου, η οποία παίρνει την έδρα της Φώφης Γεννηματά στο Νότιο Τομέα της Αθήνας

Το πώς θα πορευτεί, μέχρι την κάλπη για την ανάδειξη του νέου προέδρου, το Κίνημα Αλλαγής σε επίπεδο παρουσίας και εκπροσώπησης στη βουλή αναμένεται να αποφασίσει αύριο  η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, η οποία συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Θα προηγηθεί βεβαίως η ορκωμοσία ως βουλευτού της Τόνιας Αντωνίου, η οποία παίρνει την έδρα της Φώφης Γεννηματά στο Νότιο Τομέα της Αθήνας.

Αν και σε τέτοιες περιπτώσεις κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη… «φωτιά» για οτιδήποτε, τα μέχρι τώρα δεδομένου, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κ.Ο, σκιαγραφούν μια συναινετική διάθεση και συγκρατημένους τόνους χωρίς εκφρασμένη ανοιχτά τουλάχιστον πρόθεση για εκλογή μεταβατικού προέδρου, κάτι βεβαίως  που θα δυναμίτιζε άρδην και το κλίμα στον δρόμο προς την εσωκομματική  κάλπη της 5ης Δεκεμβρίου.

Μετά τις επαφές, ζυμώσεις και διεργασίες των τελευταίων ημερών φαίνεται ότι προκρίνεται  μια υπηρεσιακού τύπου λύση, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο  Κώστα Σκανδαλίδη (επικουρούμενου από τον 2ο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Μιχάλη Κατρίνη)  και  τον γραμματέα της Κ.Ο και βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου να μοιράζονται τρόπο τινά τους βασικούς ρόλους ως προς την εκπροσώπηση του ΚΙΝΑΛ στη βουλή.

Κατά ορισμένες πληροφορίες το πλαίσιο που έχει προσυμφωνηθεί είναι ο Βασίλης Κεγκέρογλου να συγκαλεί την Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ και να συντονίζει τη δράση της στη Βουλή,  και ο Κώστας Σκανδαλίδης (μαζί με τον Μιχάλη Κατρίνη όταν χρειαστεί) να εκπροσωπεί το Κίνημα όπου χρειάζεται σε κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις, ομιλίες, συζητήσεις πολιτικών αρχηγών κτλ.

Βεβαίως το πώς ακριβώς θα γίνει επί του πρακτέου αυτό το μοίρασμα, κι αν θα επισφραγιστεί με τρόπο αρμονικό, χωρίς προστριβές και άνοιγμα εσωκομματικών μετώπων, μένει να διαφανεί.

Την ίδια ώρα, έχει ξεκαθαριστεί ότι τα του κόμματος θα τα... τρέχει μέχρι τις εσωκομματικές κάλπες ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Παρέμβαση Μανώλη Όθωνα

Εν' αναμονή της σημερινής συνεδρίασης της Κ.Ο και των αποφάσεων, και με φόντο το όλο σκηνικό γύρω από το ποιος τελικά θα εκπροσωπεί πολιτικά το ΚΙΝΑΛ, ο στενός συνεργάτης και διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά Μανώλης Όθωνας προχώρησε σε μια ανάρτηση-παρέμβαση γεμάτη νόημα και με πολλούς αποδέκτες.

Ο ίδιος ζήτησε σοβαρότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του στο τουίτερ:

«Η συζήτηση περί ρόλων στην ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής για 35 μέρες, γίνεται περί όνου σκιάς. Τώρα που «έφυγε η μαμά από το σπίτι», να (από)δείξουμε όλοι ότι έχουμε ενηλικιωθεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News