Οι 13 γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν τη χώρα από την αρχή του έτους - Τρεις γυναίκες δολοφονήθηκαν στην Κρήτη

Κρήτη
Οι 13 γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν τη χώρα από την αρχή του έτους - Τρεις γυναίκες δολοφονήθηκαν στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γυναίκες στην Ελλάδα που δολοφονήθηκαν από συζύγους, συντρόφους και συγγενείς - Τρείς δολοφονίες καταγράφονται στην Κρήτη

Η 13η γυναικοκτονία στην Ελλάδα από την αρχή του έτους ήταν αυτή που διαπράχθηκε σήμερα, Παρακευή, 29 Οκτωβρίου, στην Ιεράπετρα, με θύμα την 48χρονη Νεκταρία και δράστη τον 54χρονο εν διαστάσει σύζυγό της.

Το συγκλονιστικό σκηνικό συνθέτουν οι παρακάτω τραγωδίες, οι οποίες γράφτηκαν τους τελευταίους δέκα μήνες στη χώρα μας, με θύματα δεκατρείς γυναίκες που έφυγαν άδικα από τη ζωή, δολοφονημένες από τους συντρόφους τους.

Της σημερινής στυγερής γυναικοκτονίας στην Ιεράπετρα, προηγήθηκαν η δολοφονία της 54χρονης στα Χανιά, της Κωνσταντίνας στη Μακρινίτσα, της Κάρολαϊν, της Ελένης που πυροβολήθηκε εξ επαφής από τον εν διαστάσει σύζυγό της στην Αγία Βαρβάρα, της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, της 31χρονης που βρέθηκε μαχαιρωμένη στο κρεβάτι της στη Δάφνη, της 43χρονης που έπεσε νεκρή μέσα στην ταβέρνα συγγενικού της προσώπου στη Λάρισα, της Σταυρούλας που πυροβολήθηκε πισώπλατα μέσα στην επιχείρησή της στην Κρήτη, της 55χρονη στη Θεσσαλονίκη που αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια, δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, της Μόνικας Γκιούς στην Κυπαρισσία και της Δώρας και της 75χρονης στην Αργολίδα.

17 Ιανουαρίου 2021 - Κρήτη: Την έσφαξε ο σύντροφός της

 Μια 54χρονη γυναίκα βρέθηκε άγρια δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στην περιοχή των Μεσκλών του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά. Η γυναίκα είχε δεχθεί 14 μαχαιριές σε ολόκληρο το σώμα, ενώ δράστης ήταν ο Νορβηγός σύντροφός της, με τον οποίο είχαν αρκετούς καβγάδες τον τελευταίο καιρό.

 5 Απριλίου 2021 - Μακρινίτσα: Σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδελφό της 

Η κοινή γνώμη συγκλονίζεται από το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα. Η Κωνσταντίνα, μητέρα ενός μικρού παιδιού, πέφτει νεκρή μέσα στο πατρικό της σπίτι από το χέρι του εν διαστάσει συζύγου της, ο οποίος δολοφονεί και τον αδελφό της. Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ του ζευγαριού ήταν πολλά, γι’ αυτό και η 28χρονη μητέρα είχε πάρει το παιδί τους και είχε αναζητήσει καταφύγιο στο πατρικό της. Είχε καταγγείλει τον σύζυγό της, όμως οι αρχές δεν μπόρεσαν να την προστατέψουν.

 11 Μαΐου 2021 - Γλυκά Νερά: Η δολοφονία της Καρολάιν που συγκλόνισε το πανελλήνιο 

Η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ληστεία από σεσημασμένους κακοποιούς που δε δίστασαν να σκοτώσουν την άτυχη γυναίκα μπροστά στον σύζυγο και τη μόλις ενός έτους κόρη τους. Στην πορεία των ερευνών όμως αποκαλύφθηκε ένα στυγερό έγκλημα με δράστη τον σύζυγο της Καρολάιν, ο οποίος σκηνοθέτησε τη ληστεία για να καλύψει τα ίχνη του και να γλιτώσει τη σύλληψη. Όπως προέκυψε το ζευγάρι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και η Καρολάιν σκόπευε να ζητήσει διαζύγιο και να φύγει από το σπίτι, όμως δεν πρόλαβε.

 3 Ιουνίου 2021 - Αγία Βαρβάρα: Της έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι της 

Μια γυναίκα πέφτει νεκρή από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της. Είναι η 64χρονη Ελένη, η οποία πυροβολήθηκε εξ επαφής από τον δράστη έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα. Ο 75χρονος δράστης ισχυρίστηκε ότι ήθελε απλά να τη φοβίσει, αλλά τελικά την πυροβόλησε. Υποστήριξε ότι τον έβριζε και είχε εξωσυζυγικές σχέσεις, κάτι που τον είχε κάνει έξω φρενών.

 17 Ιουλίου 2021 - Φολέγανδρος: Έσπρωξε την κοπέλα του στη θάλασσα

Η 26χρονη Γαρυφαλλιά βρίσκει φρικτό θάνατο, κατά τη διάρκεια των διακοπών της με τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο. Ο νεαρός φέρεται να έριξε το αυτοκίνητό τους από τα βράχια, στη συνέχεια ξυλοκόπησε την άτυχη κοπέλα, την έσυρε και την πέταξε από τον γκρεμό, αφήνοντάς την να πεθάνει από πνιγμό. Ο ίδιος ανέφερε ότι… «χάλασε η φάση» και τη σκότωσε, ενώ υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει σοβαρή ψυχική νόσο για την οποία δεν ακολουθούσε θεραπεία.

30 Ιουλίου 2021 – Δάφνη: Έσφαξε τη σύζυγό του στο κρεβάτι τους

Ένας άνδρας δολοφόνησε της σύζυγό του στο σπίτι τους στη Δάφνη. Κι εδώ η παθολογική ζήλεια ήταν που τον οδήγησε στο έγκλημα. Η 31χρονη μητέρα βρέθηκε κατακρεουργημένη πάνω στο κρεβάτι της, ενώ ο δράστης ομολόγησε το έγκλημά του, ισχυριζόμενος ότι το θύμα τον απατούσε. Πληροφορίες που ήρθαν στο φως αργότερα έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο που ζήλευε παθολογικά, προκαλούσε συχνά καβγάδες, ενώ γείτονες είχε ειδοποιήσει την αστυνομία να επέμβει σε έναν από τους καβγάδες, κάτι όμως που δε συνέβη τελικά. Μία ακόμα γυναίκα έπεσε νεκρή κι ένα παιδί έμεινε ορφανό.

3 Αυγούστου 2021 - Λάρισα: Την εκτέλεσε με το περίστροφό του 

Μια 43χρονη γυναίκα έπεσε νεκρή μέσα σε ταβέρνα στη Λάρισα. Δράστης ο 54χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, ο οποίος τη σημάδεψε με το περίστροφό του και την πυροβόλησε στο κεφάλι και τον θώρακα. 

8 Αυγούστου 2021 - Κρήτη: Πυροβόλησε πισώπλατα τη γειτόνισσά του 

Μια ακόμα γυναίκα, η 47χρονη Σταυρούλα, πυροβολήθηκε πισώπλατα μέσα στην επιχείρησή της από έναν 49χρονο, που είχε το διπλανό κατάστημά. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έγκλημα πάθους, γιατί η 47χρονη τον είχε απορρίψει. Μετά τη δολοφονία, ο δράστης έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και κατέληξε.

23 Αυγούστου 2021 - Θεσσαλονίκη: Νεκρή Γεωργιανή από τον σύντροφό της 

Μια 55χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε άγρια από τον Γεωργιανό σύντροφό της μέσα στο διαμέρισμά της στη Θεσσαλονίκη. Το θύμα πριν τη δολοφονία του είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό.

Σεπτέμβριος - Κυπαρισσία: Τη σκότωσε και την τσιμέντωσε στην αυλή του σπιτιού της

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αποκαλύφθηκε το τσιμεντωμένο πτώμα της 42χρονης Ρουμάνας Μονικα Γκιους, η οποία αγνοούταν. Το πτώμα βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού που έμενε στην Κυπαρισσία, ενώ για τη δολοφονία κατηγορείται ο 39χρονος πρώην σύντροφός της, ο οποίος είχε διαφύγει στη Ρουμανία. Ο φερόμενος δράστης παραδόθηκε στις Αρχές, ωστόσο αρνείται την ενοχή του.

Γυναικοκτονία Ρόδος: Την εκτέλεσε εν ψυχρώ έξω από το σπίτι της

Η 31χρονη Δώρα, δασκάλα από τη Ρόδο,  πυροβολήθηκε, με καραμπίνα από τον πρώην σύντροφό της κι έπεσε νεκρή μπροστά στο σπίτι της στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ο 40χρονος δράστης, την πυροβόλησε στην καρδιά, ενώ στη συνέχεια έφυγε κι έβαλε τέλος στη ζωή του.

Η παθολογική ζήλεια όπλισε το χέρι του και έκοψε το νήμα της ζωής σε μια νέα γυναίκα, την οποία ο ίδιος ισχυριζόταν ότι… λάτρευε. Η Δώρα πίστευε ότι χωρίζοντάς τον θα γλίτωσε από τον εφιάλτη, όμως ο πρώην σύντροφός της δε δεχόταν να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς αυτόν. 

Άνδρας στην Αργολίδα σκότωσε τη σύζυγό του και μετά αυτοκτόνησε

Μόλις λίγες μέρες μετά την άγρια δολοφονία της Δώρας στη Ρόδο, από τον πρώην σύντροφό της, ακόμα μια γυναίκα, βρέθηκε νεκρή από τα χέρια του συζύγου της.  Η πρώτη μέρα του Οκτωβρίου έμελλε να "βαφτεί" με τη 12η γυναικοκτονία της χρονιάς. Συγκεκριμένα, ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Ερμιονίδα Αργολίδας, σκότωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας 78χρονος άντρας κάλεσε την αστυνομία αναφέροντας πως η γυναίκα του είναι νεκρή. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, εντόπισε το πτώμα της γυναίκας, καθώς και τον ηλικιωμένο, απαγχονισμένο μέσα στο σπίτι.  Ο θάνατος της γυναίκας, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ήταν ασφυκτικός. Η 75χρονη, σύμφωνα με τα νεότερα, έπασχε από Αλτσχάιμερ. Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως μέσα στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκε και ένα σημείωμα με το οποίο ο 78χρονος φέρεται να εξηγούσε τους λόγους που αποφάσισε να αφαιρέσει τη ζωή της συζύγου του και να αυτοκτονήσει.

Mαχαίρωσε θανάσιμα την πρώην σύζυγό του και απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει

H 13η γυναίκα - θύμα, μαχαιρώθηκε θανάσιμα σήμερα το πρωί, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, στην περιοχή του Περιστερά στην Ιεράπετρα Λασιθίου. Πρόκειται για μια 48χρονη με φερόμενο ως δράστη τον 54χρονο πρώην σύζυγό της. Ο 54χρονος, κατάφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα με μαχαίρι στη 48χρονη Νεκταρία,  κόβοντας το νήμα της ζωής της. Στη συνέχεια μετακινήθηκε λίγα μέτρα από τον τόπο της τραγωδίας σε βραχώδη περιοχή. Εκεί παρέμεινε για πάνω από τέσσερις. Απειλούσε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας από τον γκρεμό, μετανιωμένος για την πράξη του. Ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ, προσπαθούσε να πείσει τον 54χρονο, να μην βάλει τέλος στη ζωή του, επικαλούμενος τα τέσσερα παιδιά του. Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί, λιμενικοί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση με τη 48χρονη να έχει φύγει από το σπίτι. Η άτυχη γυναίκα, την ώρα του άγριου εγκλήματος βρισκόταν σε συγκρότημα με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα προκειμένου να κάνει δοκιμαστικά για δουλειά. Στο ίδιο σημείο σημειώθηκε και το φονικό. Ο 54χρονος νωρίς σήμερα το πρωί είχε στήσει καρτέρι στην εν διαστάσει σύζυγό του, σε εξωτερικό χώρο των καταλυμάτων. Όταν εκείνη έφτασε με το ΙΧ της στον χώρο της εργασίας της, ο 54χρονος της επιτέθηκε μαχαιρώνοντας την πολλές φορές σε διάφορα σημεία του σώματός της, με την ίδια να πέφτει νεκρή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News