Ελλάδα

ΔΕΔΔΗΕ: Από 1η Νοεμβρίου ξεκινά το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα

Αναλυτικά πώς διαμορφώνεται το χειμερινό ωράριο

Από την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου εφαρμόζεται το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα,  όπως υπενθυμίζει ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Αναλυτικά, το ωράριο θα διαμορφωθεί:

  • 02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.
  • 02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών.

Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να λάβουν πληροφορίες από τον Προμηθευτή τους.

Για τους πελάτες που εφαρμόζεται οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) συνεχούς ωραρίου, ισχύει το υφιστάμενο ωράριο 23:00 έως 07:00.

Σημειώνεται ότι το συνεχές ωράριο (23:00 έως 07:00 όλο το έτος) δεν εφαρμόζεται πλέον σε νέους καταναλωτές και εξακολουθεί να ισχύει μόνο στους καταναλωτές οι οποίοι το έχουν ήδη. Οι καταναλωτές που έχουν το συνεχές ωράριο μπορούν να το αλλάξουν και να λάβουν το τμηματικό, εάν το επιθυμούν χωρίς να μπορούν όμως, να επανέλθουν στο συνεχές ωράριο.

→Διαβάστε ακόμη Επίδομα θέρμανσης: Αιτήσεις και πληρωμές

Νέα μέτρα: Αναλυτικά το ύψος της επιδότησης στο ρεύμα

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των νοικοκυριών με σκοπό να αναχαιτιστεί η αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ειδικότερα ο κ. Σκρέκας, τόνισε ότι η απευθείας επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος των νοικοκυριών με 30 ευρώ τη μεγαβατώρα (έκπτωση 9 ευρώ το μήνα για ένα μέσο νοικοκυριό), διπλασιάζεται στα 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Αυτό σημαίνει απευθείας κρατική επιδότηση της τάξεως των 18 ευρώ το μήνα για μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 κιλοβατώρες.

Να αναφερθεί, ότι η ΔΕΗ θα αναλάβει επιπλέον στήριξη για να καλύψει για το διάστημα κατανάλωσης μεταξύ 300-600 κιλοβατώρων το μήνα, αν και σημείωσε ότι για νοικοκυριά με κατανάλωση έως 600 κιλοβατώρες το μήνα η επιβάρυνση δε θα υπερβαίνει τα 2-3 ευρώ.

Όσοι καταναλωτές εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, η στήριξη σύμφωνα με τα νέα μέτρα ανέρχεται στα 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι το ύψος της επιδότησης στη συγκεκριμένη κατηγορία διαμορφώνεται το μήνα στα 24 ευρώ με αποτέλεσμα τα ευάλωτα νοικοκυριά να μην παρατηρήσουν αύξηση στους λογαριασμούς τους.

Πως διαμορφώνεται το τοπίο για τους καταναλωτές του φυσικού αερίου

Η έκπτωση που προωθείται από τους αρμόδιους αναφορικά με το ζήτημα του φυσικού αερίου σημειώνεται στο 15%. Αυτό αφορά όλα τα νοικοκυριά καθώς παράλληλα δίνεται και η δυνατότητα στην επιχείρηση να συνεργαστεί με ιδιώτες να τους διαθέσει φυσικό αέριο με επιπλέον έκπτωση και αυτή την έκπτωση να την περάσουν απευθείας στα νοικοκυριά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια