Ελλάδα

Ν. Κεραμέως: Η ρητορική μίσους δεν έχει θέση στην κοινωνία και στα σχολεία μας

«Η εκπαίδευση μπορεί να είναι ένα από τα κύρια εργαλεία για να καλλιεργήσουμε στους νέους μας τον σεβασμό προς τους άλλους και να τους διδάξουμε πώς να διακρίνουν και να καταπολεμούν τη ρητορική μίσους σε όλες τις μορφές της» δήλωσε η υπουργός παιδείας

«Η ρητορική μίσους δεν έχει θέση στην κοινωνία και στα σχολεία μας». Αυτή ήταν μια από τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως κατά την ομιλία της στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Παιδείας των κρατών μελών της UNESCO με θέμα την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους. Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Η εκπαίδευση μπορεί να είναι ένα από τα κύρια εργαλεία για να καλλιεργήσουμε στους νέους μας τον σεβασμό προς τους άλλους και να τους διδάξουμε πώς να διακρίνουν και να καταπολεμούν τη ρητορική μίσους σε όλες τις μορφές της».

Στη συνέχεια η κ. Κεραμέως ανέλυσε τους τρεις άξονες του υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση. Πρώτον, τα εργαστήρια δεξιοτήτων που στοχεύουν στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και της συνεργασίας των μαθητών μέσω μιας σειράς θεματικών, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο σεβασμός και η διαφορετικότητα. Έπειτα, τα νέα προγράμματα σπουδών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσω της διδασκαλίας των οποίων, μεταξύ άλλων, προάγεται η κριτική σκέψη και η αξία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Τέλος, οι διεθνείς συνεργασίες με τον ΟΗΕ, την UNESCO και άλλους οργανισμούς, που συμβάλλουν ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της εκπαίδευσης στην πρόληψη και αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια