Ελλάδα

Β. Κεγκέρογλου: Καμία αναβολή της εκλογικής διαδικασίας - Ο ρόλος του στη θεσμική εκπροσώπηση του ΚΙΝΑΛ

«Με τις παραγγελιές της Φώφης οδηγό, θα πάμε καλά», ανέφερε ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Για την επόμενη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας στο ΚΙΝΑΛ και κυρίως για τη Φώφη Γεννηματά, μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Η Φώφη ένωσε όλους τους Έλληνες, αναδείχθηκε η πολιτική της δράση, που είχε το στοιχείο της ανθρωπιάς. Επεξεργάστηκε ένα σχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη ζωή, αλλά κυρίως το γεγονός ότι ο άνθρωπος πρέπει να έρθει στο επίκεντρο της πολιτικής», ανέφερε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Αυτό νομίζω είναι ένα μήνυμα που γενικά πρέπει να το ακολουθήσουμε και που η Φώφη είχε βάλει σε προτεραιότητα για το ΕΣΥ, που ακόμα και μέσα στην πανδημία αποδείχθηκε το αποκούμπι», τόνισε.

Αναφορικά με την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος, ξεκαθάρισε πως «παρακαταθήκη είναι η ενότητα, πολύ νωρίς είχε ζητήσει η Φώφη εκλογές και 5 του μηνός είναι η ημερομηνία. Δεν έχει τεθεί επισήμως αίτημα αναβολής. Θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος και είτε από τις 5 είτε από τις 12, θα έχουμε το νέο πρόγραμμα. Μέχρι τότε, θα λειτουργήσουμε με το πρόσταγμα της Φώφης, δηλαδή την ενότητα».

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη του εκπροσώπου στη Βουλή, ανακοίνωσε, λέγοντας πως «θα εισηγηθώ θεσμική ηγεσία και νομοθετική ηγεσία μέχρι την εκλογή» και ξεκαθαρίζοντας πως «η εισήγησή μου δεν θα περιλαμβάνει εκλογική διαδικασία».

Εξήγησε δε πως, ο γραμματέας της ΚΟ – ο ίδιος δηλαδή ο Βασίλης Κεγκέρογλου – θα λειτουργεί ως θεσμικός αρχηγός και το πολιτικό βάρος, θα έχουν οι δύο εκπρόσωποι, οι κ. Κατρίνης και Σκανδαλίδης, οι οποίοι θα ασκούν νομοθετικό έργο στη Βουλή.

«Το πνεύμα όλων των βουλευτών είναι να κινηθούμε θεσμικά. Η εισήγησή μου είναι ο Γραμματέας να λειτουργεί θεσμικά ως πρόεδρος και οι δύο εκπρόσωποι να λειτουργούν νομοθετικά», πρόσθεσε κάνοντας σαφές πως, «όλοι οι βουλευτές είναι στο πνεύμα αυτό».

«Οι 22 αποφασίζουν», εξήγησε αναφερόμενος στους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και ξεκαθάρισε πως «θα λειτουργήσουμε θεσμικά και δεν θα διασαλεύουμε τη διαδικασία εκλογής».

«Με τις παραγγελιές της Φώφης οδηγό, θα πάμε καλά», κατέληξε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η ανακοίνωση του Βασίλη Κεγκέρογλου για την ημερομηνία εκλογών λειτουργίας της Κ.Ο.:

«Όπως είναι γνωστό στις 5 ή και 12 Δεκεμβρίου θα αναδειχτεί ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, με τη διαδικασία που έχει δρομολογήσει η Πρόεδρος μας Φώφη Γεννηματά.

Η εισήγηση μου, ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη λειτουργία της, θα είναι στο πλαίσιο της ενότητας που μας παρήγγειλε η Πρόεδρος μας αλλά και της αναγκαίας συνέχειας για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και συγκεκριμένα:

Έως την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, θα εισηγηθώ τη θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία της Κ.Ο. και τα καθήκοντα Προέδρου της Κ.Ο., λειτουργικά και θεσμικά, να ασκεί ο Γραμματέας της Κ.Ο. ενώ τα Κοινοβουλευτικά ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Επίσης ως προς τις αρμοδιότητες των Βουλευτών για τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς και τις Επιτροπές της Βουλής, θα εισηγηθώ να συνεχίσουν ως έχουν.

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. θα γίνει τη Δευτέρα, αφού υπάρχουν και επείγοντα λειτουργικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια