Eurostat - Ελλάδα: Αντιμέτωπο με την φτώχεια το 31,5% των παιδιών

Ελλάδα
Eurostat - Ελλάδα: Αντιμέτωπο με την φτώχεια το 31,5% των παιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα καταγράφει το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσον αφορά τον κίνδυνο της φτώχειας που διατρέχουν τα παιδιά

Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται το 31,5% των ανηλίκων στην Ελλάδα. Τα παραπάνω ποσοστά στην Ελλάδα αποτελούν από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να κινείται στο 24,2%, σύμφωνα με τα έγκυρα στοιχεία της Eurostat για το έτος 2020 τα οποία μόλις σήμερα ανακοινώθηκαν.   

Αναλυτικότερα, η Ελλάδα καταγράφει το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσον αφορά τον κίνδυνο της φτώχειας που διατρέχουν τα παιδιά, μετά τη Ρουμανία (41,5%), τη Βουλγαρία (36,2%), και την Ισπανία (31,8%). Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ κατέγραψαν η Σλοβενία (12,1%), η Τσεχία (12,9%), η Δανία (13,5%) και η Φινλανδία (14,5%).

Ειδικότερα, στην ΕΕ το 71,9% του πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών που ζούσε σε νοικοκυριά πολύ χαμηλής έντασης εργασίας με εξαρτώμενα παιδιά διατρέχει τον κίνδυνο της φτώχειας. Επίσης, το 50,5% των παιδιών με γονείς με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας, έναντι 7,7% των παιδιών με γονείς με υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

Βάσει τις μετρήσεις της Eurostat, ο κίνδυνος της φτώχειας αποτελεί απειλή, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το 42,1% των μονογονεακών νοικοκυριών, το 29,6% των τρίτεκνων και πολύτεκνων νοικοκυριών και το 32,9% των παιδιών με τουλάχιστον ένα γονέα με μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία: unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News