Ελλάδα

Αθήνα: Η τελευταία επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ

Κατά τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να εξετασθούν οι διμερείς σχέσεις των δυο κρατών, θέματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής όπως και η προοπτική της ακόμη στενότερης οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας.

Σε λίγες ώρες φτάνει στην Αθήνα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά την αποδοχή της σχετικής πρόσκλησης που της είχε απευθύνει ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που πρόσφατα έλαβε χώρα στην Σλοβενία. Αναλυτικότερα, η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται στην ελληνική πρωτεύουσα σήμερα στις 8:00 το βράδυ.

Ως ορίζει το πρόγραμμα, η κ. Μέρκελ θα έχει απόψε το βράδυ δείπνο με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, όπως και επίσημη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη αύριο, το πρωί της Παρασκευής στις 10:50 στο Μέγαρο Μαξίμου αυτή την φορά.

Η κοινή συνέντευξη Μέρκελ- Μητσοτάκη έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στις 12:30 το μεσημέρι.  

Κατά τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την κ. Μέρκελ, αναμένεται να εξετασθούν οι διμερείς σχέσεις των δυο κρατών, θέματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής όπως και η προοπτική της ακόμη στενότερης οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας. Τις συναντήσεις της Καγκελαρίου θα απασχολήσουν επίσης το Μεταναστευτικό, οι εξελίξεις στην Λιβύη αλλά και οι κινήσεις της Ελλάδας στην ενεργειακή σκακιέρα, στον απόηχο της συμφωνίας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδος- Αιγύπτου.

Εν συνεχεία η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ θα συναντηθεί και με νέους εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών.

Κατά την διάρκεια των παραπάνω συναντήσεων της Γερμανίδας Καγκελάριου με την ελληνική πλευρά, θα γίνουν συζητήσεις και σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την γενικότερη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Γερμανική πλευρά να έχει ήδη γνωστοποιήσει την θέση της, καθώς θεωρεί ότι οι λύσεις στα προβλήματα μπορούν να βρεθούν «μόνο με συνομιλίες, διάλογο και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού».

Όπως είχε επισημάνει ο Πρωθυπουργός, η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ έχει υψηλό συμβολισμό, μιας και παράλληλα διατηρεί έναν απολογιστικό χαρακτήρα των ελληνογερμανικών σχέσεων, όπως αυτές εξελίχθηκαν κατά την εποχή Μέρκελ.

φωτογραφία από intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια