Το μήνυμα των πολιτικών αρχηγών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ελλάδα
Το μήνυμα των πολιτικών αρχηγών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα έχουμε το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση και περισσότερη αισιοδοξία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ευχές έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί σχετικά με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Τιμούμε σήμερα αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν κόντρα στο φασισμό και στον κατακτητή και η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου συμπίπτει με τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα για την ελευθερία των Ελλήνων. Σήμερα έχουμε το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση και περισσότερη αισιοδοξία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της παρέλασης που παρακολούθησε στο Παλαιό Φάληρο.

«Η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή. Είναι πιο ισχυρή γεωπολιτικά με εκσυγχρονισμένες Ένοπλες Δυνάμεις, με διεθνείς συμμαχίες, μια χώρα η οποία τείνει χείρα φιλίας σε όλους ταυτόχρονα όμως είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή οικονομικά με ανάπτυξη για όλους, με επενδύσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, με μειωμένους φόρους που βελτιώνουν το διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Εύχομαι και ελπίζω να μπορέσουμε να πορευτούμε σε αυτό το μέλλον με την ενότητα που οι καιροί απαιτούν και να έχουμε πάντα την ευθυκρισία να ξεχωρίζουμε τα χρήσιμα «ναι» από τα αναγκαία «όχι». Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες με αισιοδοξία και με αυτοπεποίθηση για ένα καλύτερο αύριο».

Δηλώσεις έκανε και ο Βασίλης Κεκέρογλου που εκπροσωπεί το Κίνημα Αλλαγής στην παρέλαση της Αθήνας

«Σήμερα, τιμούμε όλες και όλους που αγωνίστηκαν ενάντια στον φασισμό και το ναζισμό.Από το περήφανο και μεγαλειώδες «ΟΧΙ» του Ελληνικού λαού έως την Εθνική Αντίσταση και την απελευθέρωση της Πατρίδας, ένας δρόμος γεμάτος από θυσίες και αγώνες των απλών καθημερινών ανθρώπων της Πατρίδας μας.Ένας δρόμος παράδειγμα, φάρος για όλη την ανθρωπότητα. Δρόμος Ελευθερίας, Αξιοπρέπειας και Περηφάνιας.Κάθε εποχή απαιτεί τις δικές της θυσίες και έχει τα δικά της προτάγματα. Έτσι και η σημερινή.

Η νεολαία που σήμερα παρέλασε θα πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Η Πρόεδρός μας Φώφη Γεννηματά επεσήμανε συνεχώς σε όλους μας ότι έχουμε χρέος να προετοιμάσουμε τους νέους και τις νέες της Πατρίδας μας, ώστε να είναι σε θέση να υπερασπιστούν την Εθνική μας Ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία. Να τους δώσουμε τα εφόδια ώστε να δημιουργήσουν, να προκόψουν, να αγωνιστούν για μια πιο δίκαιη κοινωνία και για μια ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες»

 Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «Η 28η Οκτωβρίου του 1940, αλλά και τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, μπορούν να εμπνέουν τους αγώνες του σήμερα για μια κοινωνία χωρίς φασισμό, πολέμους, εκμετάλλευση. Αυτό είναι και το πραγματικό περιεχόμενο της λαϊκής ενότητας απέναντι σε μια κάλπικη «εθνική ομοψυχία», που συνήθως προβάλλουν οι δυνάστες του λαού μας» δήλωσε για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, 

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης επισήμανε: «Η 28η Οκτωβρίου, η Γιορτή του ΟΧΙ, είναι μέρα ανάσας και ανάτασης για τον ελληνικό λαό αλλά και για κάθε ευρωπαίο δημοκράτη», τονίζει στο μήνυμά του για την επέτειο του ΟΧΙ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News