Τσαβούσογλου: Ο Δένδιας συμπεριφέρεται σα μικρό παιδί

Ελλάδα
Τσαβούσογλου: Ο Δένδιας συμπεριφέρεται σα μικρό παιδί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στην Ανατολική Μεσόγειο δε θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, την ώρα που η κόντρα με τον Ερντογάν συνεχίζεται

Κριτική άσκησε ο τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Νίκο Δένδια, επισημαίνοντας ότι «συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί» και ότι «αν δεν κλαφτεί πέντε φορές την ημέρα και δεν παραπονεθεί για την Τουρκία, δεν μπορεί να σταματήσει.».

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Στην Ανατολική Μεσόγειο δε θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί, αν δεν κλαφτεί πέντε φορές την ημέρα και δεν παραπονεθεί για την Τουρκία, δεν μπορεί να σταματήσει. Αυτό δείχνει κόμπλεξ κατωτερότητας και φόβο».

«Η Τουρκία πρέπει να πάρει τα F-35. Τους S-400 δεν τους επιστρέφουμε. Αν δεν λυθεί το θέμα με τις ΗΠΑ και μας βάλουν πάλι εμπόδια όπως με τα Patriot τοτε θα εξετάσουμε την αγορά S-57 η Su-35», ανέφερε.

Κόντρα Τσαβούσογλου- Ερντογάν  

Την ίδια ώρα τριγμοί παρουσιάζονται στις σχέσεις μεταξύ του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών και του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον τελευταίο όπως θέλουν οι πληροφορίες να έχει φτάσει έως την απειλή εκτόπισης του Τσαβούσογλου από το υπουργικό του αξίωμα.

Αναλυτικότερα, το τουρκικό Deutsche Welle αποκαλύπτει πως πίσω από την κόντρα των δύο ανδρών, υπάρχει η υπόθεση των πρέσβεων των χωρών που τάχθηκαν υπέρ της απελευθέρωσης του Τούρκου επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας να καταφέρεται εντόνως απέναντι στους παραπάνω διπλωμάτες.

Ο Τσαβούσογλου υπερασπιζόμενος τους ακολούθους των εν λόγω πρεσβειών, φαίνεται να όρθωσε ανάστημα απέναντι στον Ερντογάν αναφέροντας:

«Εάν οι πρέσβεις χαρακτηριστούν persona non grata, θα αναγκαστώ να αφήσω το υπουργείο».

Η αντίδραση του Τούρκο προέδρου φαίνεται να ήταν χλιαρή απέναντι στον Υπουργό, με τον ίδιο να μην κάνει κάποια πρόταση να μεταπείσει τον Υπουργό του από την παραίτηση, σε περίπτωση που αυτή κατατεθεί επίσημα. Αναμαίνονται εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών.

φωτογραφία intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News