Ελλάδα

Στην τελευταία της κατοικία η Φώφη Γεννηματά - Πανελλήνια συγκίνηση

Στο Α’ Νεκροταφείο, στο μνήμα που είχε ταφεί ο πατέρας της, οδηγήθηκε το απόγευμα η σορός της Φώφης Γεννηματά, μετά την εξόδιο ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών

Αργά το απόγευμα συνοδεία της οικογένειάς της, των συνεργατών της, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας, αποχώρησε η σορός της Φώφης Γεννηματά από τη Μητρόπολη Αθηνών προς το Α’ Νεκροταφείο των Αθηνών, όπου έγινε η ταφή.

Έγινε μία στάση μπροστά από τη Βουλή, όπου θα της αποτάθηκε φόρος τιμής και στη συνέχεια ο ενταφιασμός στο Α’ Νεκροταφείο, στον ίδιο τάφο με τον πατέρα της, Γιώργο Γεννηματά, ο οποίος παραχωρήθηκε από το Δήμο Αθηναίων.

Σε όλο το δρόμο προς το Α’ Νεκροταφείο, αλλά και μέσα σε αυτό, πλήθος κόσμου υπήρχε σε κάθε σημείο, χειροκροτώντας και φωνάζοντας «αθάνατη» προς τη Φώφη Γεννηματά. Η ελληνική σημαία με την οποία ήταν σκεπασμένο το φέρετρο δόθηκε στον σύζυγό της. Της πομπής προηγείτο εκπρόσωποι του Στρατού, μεταφέροντας μαξιλαράκι με τα παράσημα που είχε λάβει η εκλιπούσα κατά τη θητεία της στο υπουργείο Άμυνας. Αφαιρέθηκαν και παραδόθηκαν στην κόρη της, Αιμιλία.

Διαβάστε επίσης

⇒  Φώφη Γεννηματά: Στη Μητρόπολη η σορός της, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα


Άγημα του Στρατού απέτισε τον ύστατο φόρο τιμής πάνω από τον τάφο, όπου ενταφιάστηκε η Φώφη Γεννηματά.

Από το πρωί, οπότε και τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Φώφης Γεννηματά, πλήθος κόσμου συνέρρευσε στη Μητρόπολη. Άνθρωποι από κάθε ηλικία, περιοχή και κόμμα, προσήλθαν στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για να αποχαιρετίσουν την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία, σύσσωμη και σιωπηρή η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας έδωσε το παρόν σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού προς την εκλιπούσα και τον αγώνα που έδωσε με όλη τη γενναιότητα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής  εκφώνησαν επικήδειους.

Τραγικές φιγούρες τα παιδιά της και ο σύζυγός της. Εκείνος λύγισε και σχεδόν κατέρρευσε πάνω στο φέρετρο, που ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, τη σημαία του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, ενώ λύγισε και ο πιο δυνατός, όταν καθένα από τα τρία παιδιά της πήρε το λόγο, εκφωνώντας το καθένα τον δικό του επικήδειο. Τον αποχαιρετισμό στη μητέρα τους.

(Φωτογραφίες ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια