Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Η κυβέρνηση της ΝΔ αρπάζει τις επιδοτήσεις των αγροτών

"Κι όμως τα κατάφερε το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ: Η φετινή πληρωμή της προκαταβολής είναι χειρότερη και από την περσινή!", αναφέρει η κοινή δήλωση των κ. Αραχωβίτη, Τελιγιορίδου και κ. Κουρεμπέ.

Σε μια κοινή δήλωση προχώρησε ο Σταύρος Αραχωβίτης, η Ολυμπία Τελιγιορίδου, τομεάρχης και αναπλ. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο. και η  Φάνη Κουρεμπέ, συντονιστή Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την πληρωμή της προκαταβολής Βασικής Ενίσχυσης. Με αυτή την ανακοίνωση, το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία καθώς η φετινή πληρωμή  της βασικής ενίσχυσης ήταν μικρότερη κατά 63 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κι όμως τα κατάφερε το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ: Η φετινή πληρωμή της προκαταβολής είναι χειρότερη και από την περσινή!

Η φετινή πληρωμή είναι μικρότερη κατά 63 εκατ. ευρώ, λείπει δηλαδή σχεδόν το 10% των χρημάτων που πιστώνονταν κάθε χρόνο στους λογαριασμούς των αγροτών και κτηνοτρόφων. Και στη φετινή πληρωμή δεν υπάρχει διαφάνεια στα κριτήρια ελέγχου βάσει των οποίων “κόπηκαν” τα ποσά αυτά. Δείχνουν έτσι την πλήρη έλλειψη σεβασμού στον παραγωγό, με αποτέλεσμα την αναστάτωση και την απόγνωση χιλιάδων παραγωγών σε μια χρονική συγκυρία που η ακρίβεια στο ρεύμα, το πετρέλαιο, τις ζωοτροφές και τα αγροεφόδια, θέτει σε κίνδυνο την συνέχιση της παραγωγής.

Σχετικά με τις χθεσινές κυνικές διευκρινήσεις για την απαράδεκτη ΚΥΑ πληρωμών, για την οποία είχαμε προειδοποιήσει, επισημαίνουμε ότι η αδυναμία ή η άρνηση διενέργειας στοχευμένων ελέγχων δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως άλλοθι για την επί δικαίων και αδίκων οριζόντια κατακρεούργηση των κοινοτικών επιδοτήσεων.

Η φετινή πληρωμή των αγροτών καταγράφεται ως η πλέον άδικη, αδιαφανής, πρόχειρη και ανάλγητη που έχει γίνει μέχρι τώρα. Ελπίζουμε να είναι η τελευταία με κυβέρνηση ΝΔ.

Φωτογραφία από intime

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια