Ελλάδα

Στ. Κυριακίδου: Συνάντηση στη Κύπρο για προώθηση της στρατηγικής «από το αγρόκτημα στο πιάτο»

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 29 Οκτωβρίου, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή

 «Ο τροπος με τον οποίο παράγουμε, διανέμουμε και καταναλώνουμε τρόφιμα πρέπει να αλλάξει. Η υγεία μας είναι συνυφασμένη με την ανθρώπινη διάσταση, τα ζώα, τα φυτά και τον πλανήτη». Αυτά δήλωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου προτού μεταβεί στη Κύπρο, με σκοπό να προωθήσει Στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η κ. Κυριακίδου θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 29 Οκτωβρίου, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή, με τον οποίο θα συζητήσουν ζητήματα που σχετίζονται με την στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» (Farm to Fork).

Η κ. Κυριακίδου και ο κ. Καδής, θα συζητήσουν την πρόοδο στην Κύπρο όσον αφορά τη χρήση φυτοφαρμάκων, την ευημερία των ζώων, την μικροβιακή αντοχή καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τον φάκελο προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης για το χαλούμι ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2021.

Στη συνέχεια , κ. Κυριακίδου θα συναντηθεί με το Κυπριακό Εμπορικό και καταφύγιο για σκύλους στην Κοκκινοτριμιθιά. Η Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε ότι η εν λόγω στρατηγική «αποτελεί το όραμα της ΕΕ για τον τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων».

«Προσβλέπω στη συζήτηση του πώς η ΕΕ μπορεί να στηρίξει περαιτέρω τη μετάβαση της Κύπρου σε ένα σύστημα τροφίμων πιο δίκαιο, πιο οικολογικό και πιο βιώσιμο για όλους» συμπλήρωσε η Στέλλα Κυριακίδου.

(Πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια