Φώφη Γεννηματά: Συγκινεί το αντίο της αδελφής της - Πλήθος κόσμου στην Μητρόπολη Αθηνών

Ελλάδα
Φώφη Γεννηματά: Συγκινεί το αντίο της αδελφής της - Πλήθος κόσμου στην Μητρόπολη Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 2 το μεσημέρι στη Μητρόπολη, ενώ η ταφή της θα λάβει χώρα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών

Πλήθος κόσμου συρρέει από το πρωί της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου στην Μητρόπολη Αθηνών για το «τελευταίο αντίο» στη Φώφη Γεννηματά , η σορός της οποίας εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Μεταξύ των ανθρώπων που βρέθηκαν στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης ήταν και η αδελφή της, Μαίρη.

Η αδελφή της Φώφης Γεννηματά στεκόταν από το πρωί δίπλα στο φέρετρο, ενώ ζήτησε να την αποχαιρετίσει με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο, παραμένοντας μόνη με το φέρετρο της αδελφής της για μισή ώρα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για να «μιλήσει μαζί της», να την αποχαιρετίσει μόνη, χωρίς κανέναν άλλον δίπλα της.

Η εξόδιος ακολουθία τελείται στη Μητρόπολη, ενώ η ταφή της θα λάβει χώρα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Πλήθος κόσμου στην Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο

Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε λίγο μετά τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου, η σορός της Φώφης Γεννηματά.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η σορός οδηγήθηκε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Πάνω στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά, ήταν η Ελληνική σημαία, η σημαία του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

Από τις 10 το πρωί η σορός της Φώφης Γεννηματά, τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ στις 2 μετά το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στην τελευταία κατοικία της στο Α’ νεκροταφείο και στον οικογενειακό τάφο, δίπλα στον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά.

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» - Εθνικό πένθος, κηδεύεται με τιμές εν ενεργεία υπουργού

Η Φώφη Γεννηματά, η οποία έδωσε για χρόνια ολόκληρα γενναία “μάχη” με τον καρκίνο, τον οποίο αντιμετώπισε με απαράμιλλο ψυχικό σθένος, θα κηδευτεί σήμερα το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η εκλιπούσα θα ταφεί στο μνήμα στο οποίο είχε ταφεί ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς.

Από νωρίς σήμερα οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας κυματίζουν μεσίστιες, καθώς κηρύχθηκε εθνικό πένθος, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού.

Όπως έγινε χθες γνωστό από την πλευρά του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος της Φώφης Γεννηματά, θα εκφωνήσει επικήδειο ο 17χρονος γιος της Γιώργος Γεννηματάς-Τσούνης. Επικήδειους θα εκφωνήσουν ακόμη η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. Μανόλης Χριστοδουλάκης.

→Διαβάστε ακόμη: Όταν ο Γιώργος έδειξε το Ηράκλειο στην Φώφη Γεννηματά - Στην Κρήτη οι τελευταίες τους εμφανίσεις (βίντεο)

Χθες, εξάλλου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων συνήλθε εκτάκτως, μετά τον χαμό της Φώφης Γεννηματά, και αποφάσισε ο ενταφιασμός της εκλιπούσας να γίνει τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη. Επίσης, αποφασίστηκε να παραβρεθεί αντιπροσωπία του Σώματος στην κηδεία, με επικεφαλής τον ίδιο τον δήμαρχο.

«Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά, της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, της σεμνής και ευγενούς πολιτικού, της μητέρας και συζύγου, που αντιμετώπισε με ψυχραιμία, γαλήνη και γενναιότητα τις μεγάλες προκλήσεις, βύθισε στο πένθος την Ελλάδα και την Αθήνα. Ο θάνατος την απέσπασε από τον δημόσιο βίο στον οποίο πρόσφερε θετικές υπηρεσίες και από την αφοσίωση των οικείων της για να την παραδώσει στην αθανασία.

Η Φώφη Γεννηματά, η γυναίκα με το ακαταμάχητο σθένος, που υπηρέτησε τις δημοκρατικές αρχές και τον ελληνικό λαό, υπήρξε από τους στυλοβάτες της Αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ζωής της χώρας και παρέμεινε στις επάλξεις μέχρι τέλους. Η υποδειγματική στάση ζωής που τήρησε και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τις προκλήσεις, καθώς και το σύστημα αξιών που υπηρέτησε αποτελούν πολύτιμες κοινωνικές και πολιτικές παρακαταθήκες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα, συνέρχεται σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να αποδώσει τις δέουσες τιμές στον αξιάγαστο τύπο της Ελληνίδας πολιτικού Φώφης Γεννηματά. Η δημοτική Αρχή εισηγείται η κηδεία να πραγματοποιηθεί τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη, συμφώνως προς το επισυνημμένο εισηγητικό της αρμόδιας υπηρεσίας, και να παρευρεθεί αντιπροσωπία του Σώματος στην κηδεία, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων», ανέφερε στην εισήγησή του, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης.

(Φωτογραφίες IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News