Γ. Λιάνης για Φώφη Γεννηματά: Λιποθυμούσε στις σκάλες πριν λίγες εβδομάδες

Ελλάδα
Γ. Λιάνης για Φώφη Γεννηματά: Λιποθυμούσε στις σκάλες πριν λίγες εβδομάδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Περίμενε τη στιγμή για να αποχωρήσει, ώστε να μη διασαλεύσει την ενότητα στην παράταξη» δήλωσε ο δημοσιογράφος

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη , ο Γιώργος Λιάνης μίλησε για την απώλεια της πολιτικού Φώφης Γενηματά, φανερά συγκινημένος.

Ο Γιώργος Λιάνης προχώρησε σε αποκαλύψεις, λέγοντας: «Τώρα μπορώ να τα πω, γιατί δείχνουν και τον χαρακτήρα της Φώφης, αυτά που μου έλεγαν στενοί της άνθρωποι: η Φώφη Γεννηματά λιποθυμούσε πριν από λίγες εβδομάδες στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε “όχι ακόμη, όχι ακόμη” και συνέχιζε τη δραστηριότητά της. Αυτό πολλαπλασιάζει το θάρρος της και την απόφαση για το πότε έλαβε τις αποφάσεις της, όταν δε θα διασαλευόταν η διαδικασία στο ΚΙΝ.ΑΛ. Αυτά δεν είναι γνωστά».

Όπως είπε ο πολύπειρος δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά «περίμενε τη στιγμή για να αποχωρήσει, ώστε να μη διασαλεύσει την ενότητα στην παράταξη. Μπήκε μπροστά ως εγγυητής αυτής της ενότητας, αφού δρομολόγησε τις εξελίξεις για τη διαδοχή της και εν συνεχεία, γνωρίζοντας από πριν την κατάστασή της, αποσύρθηκε, δηλώνοντας ότι θα είναι εκεί για να εγγυηθεί την ενότητα. Είναι “άνανδρο” κάποιοι υποψήφιοι, αφότου αυτή η γυναίκα έκανε και είπε αυτά, να κινούνται με “σύνθημα” ότι εκείνοι εγγυώνται την ενότητα της παράταξης».

Από την πλευρά της, η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή είπε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά γνώριζε εδώ και αρκετό καιρό την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της και είχε επιλέξει, για να μην υπάρξει αναταραχή στο κόμμα, να δρομολογήσει τις διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας, ίσως και μη πιστεύοντας ή αναμένοντας ότι θα υπάρξει τόσο ραγδαία χειροτέρευση της κατάστασής της, η οποία κατέστη, δυστυχώς, και μοιραία.

(Φωτογραφία αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News