Σε Χανιά και Αρκαλοχώρι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Κρήτη
Σε Χανιά και Αρκαλοχώρι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Χανιά και το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι θα παραβρεθεί το ερχόμενο σαββατοκύριακο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Τρίτη επίσκεψη στην Κρήτη, από τις αρχές Σεπτεμβρίου

Στην Κρήτη θα βρεθεί και πάλι, για τρίτη φορά από τις αρχές Σεπτεμβρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η κ. Σακελλαροπούλου θα επισκεφτεί τα Χανιά και το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι το ερχόμενο σαββατοκύριακο. Αφορμή για το διήμερο ταξίδι της στην Κρήτη είναι η τελετή αναγόρευσης της κ. Σακελλαροπούλου ως επίτιμης προέδρου και εταίρου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Οκτωβρίου.

Αν και το πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει ακόμη καταρτιστεί, πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής 31 Οκτωβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρεθεί στο Αρκαλοχώρι, προκειμένου να επισκεφτεί τους σεισμοπαθείς μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Σακελλαροπούλου βρέθηκε και πάλι στην Κρήτη στα μέσα Σεπτεμβρίου, για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου, οπότε και ανακηρύχθηκε και επίτιμη δημότης, ενώ στις αρχές του ίδιου μήνα βρέθηκε και πάλι στα Χανιά και συγκεκριμένα στον Γαλατά, με αφορμή την κηδεία και ταφή του Μίκη Θεοδωράκη.

Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” για την εκδήλωση του Σαββάτου, η κ. Σακελλαροπούλου θα τιμηθεί για την προσωπική της διαδρομή ως κορυφαίας δικαστικής λειτουργού σε ένα θεσμό που συνδέθηκε στενά με το μεταρρυθμιστικό έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου, την ενεργό συμμετοχή και την ουσιαστική προσφορά της στο επιστημονικό έργο του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί, όπως προαναφέρθηκε, το Σάββατο 30 Οκτωβρίου (μεσημέρι) στην έδρα του Ιδρύματος στη Χαλέπα Χανίων, και η συμμετοχή στην εκδήλωση θα είναι κατόπιν προσωπικής προσκλήσεως.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύντομη προσφώνηση από τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής και γενικό διευθυντή του Ιδρύματος Νικόλαο Παπαδάκη, ανάγνωση της απόφασης απονομής της αναγόρευσης, επίδοση αναγόρευσης, μεταλλίου και πιστού αντιγράφου της πένας της Συνθήκης των Σεβρών, αντιφώνηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και υπογραφή στο επίσημο βιβλίο των επισκεπτών της οικίας-Μουσείου του Ελευθερίου Βενιζέλου.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News