Πέθανε η ζωγράφος Εύα Διβάρη

Ελλάδα
Πέθανε η ζωγράφος Εύα Διβάρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Νεκροταφείο του Βύρωνα, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στις 12:30 το μεσημέρι

Η καλλιτέχνης έφυγε από την ζωή, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου από ατύχημα που είχε εντός της οικίας της.

Η ταφή της θα γίνει με πολιτική κηδεία σε ανοικτό χώρο την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι, στο Νεκροταφείο Βύρωνα.

Ποια ήταν η Εύα Διβάρη

Κόρη του γνωστού ζωγράφου, Ανδρέα Διβάρη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Σχολή Δοξιάδη, στο τομέα της γλυπτικής και συνέχισε με γραφιστική και χαρακτική στη Νέα Υόρκη στο Alemizo Modern Art Studio. Σπούδασε επίσης ποίηση και λογοτεχνία στο κολέγιο Christies υπό τον ποιητή και Ακαδημαϊκό Τίτο Πατρίκιο.

Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με εμπορικά πλοία για πάνω από 10 χρόνια. Η μούσα της και η θεμελιώδης πηγή της θεματολογίας της είναι η θάλασσα και οι άνθρωποι που βιοπορίζονται σε αυτήν και από αυτήν. Η Εύα Διβάρη είχε ασχοληθεί και με πολλά άλλα θέματα όπως η φύση, τα ζώα και ο αθλητισμός.

Ασχολήθηκε παράλληλα με την καλλιτεχνική διακόσμηση και επίβλεψη εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, τοιχογραφίες και ψηφιδωτά. Έγραψε ποιητική λογοτεχνία για καλλιτεχνικά δρώμενα.

Η Εύα Διβάρη ήταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) από το 2002.Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΕΤΕ, με ανακοίνωσή του, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στο σύζυγό της Μάνο και στον γιό της Αντρέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News