Στην τελική ευθεία η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα - Την Τετάρτη οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης

Ελλάδα
Στην τελική ευθεία η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα - Την Τετάρτη οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπειτα από την ολοκλήρωση των αγορεύσεων της πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, το δικαστήριο θα μπει ουσιαστικά στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας που αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά την αυριανή συνεδρίαση ή εκείνη της Παρασκευής

Δύο ή τρεις συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου απομένουν πριν η 37χρονη Έφη ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου για την επίθεση που έκανε τον Μάιο του 2020 σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου με μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού.

Η 36χρονη Ιωάννα είχε δηλώσει πως κάθε φορά θα είναι εκεί, και για ακόμα μία φορά ήταν παρούσα στο δικαστήριο, μαζί με τον δικηγόρο της και την μητέρα της που δεν την έχει αφήσει μόνη της λεπτό. Πιο συγκεκριμένα, έφθασαν σήμερα, Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021, μισή ώρα νωρίτερα στο δικαστήριο από την έναρξη της συνεδρίασης για την επίθεση που δέχθηκε με το βιτριόλι.

Μία ανάσα πριν από την απόφαση του δικαστηρίου

Οι συνήγοροι  πολιτικής αγωγής, σήμερα, ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις τους ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριο. Η σκυτάλη παραδίδεται αύριο στους συνηγόρους υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Έφης Κακαράντζουλα. Ωστόσο, στη σημερινή συνεδρίαση, η 36χρονη κατηγορούμενη για άλλη μια φορά ήταν απούσα, καθώς επέλεξε να μην παραστεί στο δικαστήριο με την αυριανή εμφάνιση της να παραμένει επίσης άγνωστη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από την πρώτη στιγμή της δίκης, έχει διαπιστωθεί ότι η ίδια επιλέγει αν θα παραβρεθεί ή όχι στο δικαστήριο. 

Αν οι δικαστές υιοθετήσουν την πρόταση του εισαγγελέα έδρας, Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη, τότε η Έφη θα κηρυχθεί ένοχη για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, όπως της απαγγέλθηκε εξαρχής. Αν υιοθετηθεί η θέση που διατυπώνει η υπεράσπισή της, τότε η δράστης της επίθεσης θα ακούσει το δικαστήριο να την κρίνει ένοχη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, κ. Απόστολος Λύτρας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, «Από την πλευρά μου πιστεύω ότι το δικαστήριο θα συνταχθεί με την πρόταση του κ. Εισαγγελέως,λ ότι δηλαδή πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και θεωρώ ότι όλα τα στοιχεία που έχουν εισφερθεί στο δικαστήριο, καταδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι σκοπός της κατηγορουμένης ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα.

Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News