Μαρία Θεοδωρίδου: «Στην ώρα της μία βελονιά, σε γλιτώνει από εννιά»

Ελλάδα
Μαρία Θεοδωρίδου: «Στην ώρα της μία βελονιά, σε γλιτώνει από εννιά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδική μνεία στην κυκλοφορία του ιού της γρίπης και της covid-19, έκανε σήμερα η κ. Θεοδωρίδου, ενώ αναφερόμενη στα «μαζεμένα τσιμπήματα» είπε το ακόλουθο γνωμικό: «Στην ώρα της μια βελονιά σε γλυτώνει από εννιά», ανέφερε χαρακτηριστικά

Στην χώρα μας συμπληρώνεται ένας μήνας συνταγογράφησης για το εμβόλιο της γρίπης, ανέφερε κατά την έναρξη της σημερινής ενημέρωσης για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Παράλληλα η κ. Θεοδωρίδου διευκρίνισε πως μέχρι χθες είχαν γίνει μερικές χιλιάδες πάνω από το 1 εκ. δόσεις, ωστόσο όπως τόνισε η κ. Θεοδωρίδου «δεν πρέπει να συγχέουμε ένα απλό κρυολόγημα με την γρίπη».

Αναφερόμενη στην κυκλοφορία του ιού της γρίπης και της covid-19, είπε ότι αυξάνει τη θνητότητα κατά 20% η συνλοίμωξη γρίπης και covid-19, σύμφωνα με μελέτη από την Μ. Βρετανία.

«Μόλις πριν λίγες ώρες το CDC δημοσίευσε ένα μήνυμα για τη γρίπη καθώς παρατηρήθηκαν κρούσματα γρίπης H1N2 στην Κροατία», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με την ίδια μία δόση εμβολίου έπειτα από νόσηση έχει προστασία από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Την ίδια ώρα υποστήριξε ότι υπάρχει μεγάλη ανοσιακή απόκριση από το συνδυασμό εμβολίων. Μάλιστα η κυρία Θεοδωρίδου  επικαλέστηκε και σχετική έρευνα που έγινε σε Σουηδία, Γαλλία και Δανία.

Επίσης η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής εΕμβολιασμών είπε ότι νωρίτερα την Τρίτη εγκρίθηκε από τον ΕΜΑ για τρίτη αναμνηστική δόση η μισή δόση του εμβολίου Moderna (50 μικρογραμμάρια), ενώ θέλησε να αναφέρει στο κλείσιμο πως «στην ώρα της μια βελονιά, σε γλιτώνει από εννιά», προτρέποντας τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας εμβολιαστικής κάλυψης κ. Μάριος Θεομιστοκλέους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News