Ελλάδα

ΠτΔ: Είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία η σχέση της Θεσσαλονίκης με τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριo

«Συμμετέχοντας και φέτος με συγκίνηση στους εορτασμούς της πόλης μας, εύχομαι ο συμβολισμός του διπλού εορτασμού να συνεχίσει να μας εμπνέει και να μας εμψυχώνει», δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη δήλωσε: «Είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία η σχέση της Θεσσαλονίκης με τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο», ενώ παράλληλα ευχήθηκε να  να συνεχίσει να μας εμπνέει και να μας εμψυχώνει ο συμβολισμός του διπλού εορτασμού.

«Η σχέση της Θεσσαλονίκης με τον Πολιούχο της, τον αθλοφόρο Άγιο Δημήτριο, είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία. Υπήρξε στρατηλάτης και συμπολεμιστής μαζί για τους πιστούς από τα βυζαντινά χρόνια. Αυτόν επικαλούνταν στους αγώνες τους εναντίον των ξένων εισβολέων και με το όνομά του στα χείλη μπήκε ο ελληνικός στρατός στη Θεσσαλονίκη ως ελευθερωτής, στις 26 Οκτωβρίου του 1912. Συμμετέχοντας και φέτος με συγκίνηση στους εορτασμούς της πόλης μας, εύχομαι ο συμβολισμός τους να συνεχίσει να μας εμπνέει και να μας εμψυχώνει. Χρόνια πολλά σε όλους», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου IN TIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια