Καταδίωξη στο Πέραμα Αττικής: Πειθαρχικός έλεγχος των αστυνομικών, με εντολή Θεοδωρικάκου

Ελλάδα
Καταδίωξη στο Πέραμα Αττικής: Πειθαρχικός έλεγχος των αστυνομικών, με εντολή Θεοδωρικάκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιολόγηση των αστυνομικών που πυροβόλησαν στο αιματηρό γεγονός, ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος , ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα.

Η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Ερωτηματικά για την επιχείρηση της αστυνομίας

Στο «μικροσκόπιο» έχουν τεθεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κινητοποιήθηκαν οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αναφορικά με το περιστατικό της καταδίωξης στο Πέραμα.

Έρευνες έχουν ξεκινήσει για να επιβεβαιώσουν τα ακριβή σημεία του αυτοκινήτου που δέχθηκαν τα πυρά των αστυνομικών, ώστε να γίνει κατανοητό και σαφές από ποιο σημείο τελικά πυροβόλησαν εναντίον του οδηγού του κλεμμένου αυτοκινήτου.

Οι πληροφορίες μέχρι τώρα αναφέρουν ότι από το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης διαβιβάστηκε να σταματήσει η καταδίωξη στο Πέραμα, κάτι που τελικά δεν συνέβη, είτε διότι δεν άκουσαν την εντολή, είτε δεν ήταν σε λειτουργία ο ασύρματος εκεί όπου βρίσκονταν είτε αγνόησαν την εντολή.

Ωστόσο, η επιχείρηση της Αστυνομίας συνεχίζεται κανονικά με στόχο να εντοπίσουν άμεσα και να περάσουν και στη σύλληψη του 16χρονου Ρομά που διέφυγε κατά την καταδίωξη, καθώς ήδη έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να είναι το τρίτο άτομο που βρισκόταν στο αυτοκίνητο το οποίο κατάφερε αστραπιαία να εξαφανιστεί.

Παράλληλα, έχει γίνει γνωστό ότι ο υπαστυνόμος και οι έξι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην καταδίωξη και συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

(Φωτογραφίες IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News