Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 700 λίτρα σκουπίδια μάζεψαν από τον Κελλάριο όρμο

Εθελοντές της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε δράση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου Zero Waste BSB

Σε μία εξαιρετικά σημαντική δράση συμμετείχαν εθελοντές από την Θεσσαλονίκη οι οποίοι στο πλαίσιο του έργου Zero Waste BSB, κατάφεραν να μαζέψουν περίπου 700 κιλά σκουπίδια, μόλις σήμερα το απόγευμα.

Δράση που προωθεί την βιωσιμότητα και την προστασία του πλανήτη καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα απόβλητα που καταλήγουν στις θάλασσες.

Η υπεύθυνη οικονομικής διαχείρισης του έργου, Σοφία Στεφανίδου, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού που έγινε με τη στήριξη του δήμου Καλαμαριάς, τόνισε «ότι βρέθηκαν κυρίως και συλλέχθηκαν πλαστικά καπάκια και σακούλες».

Το "Zero Waste BSB" είναι το ακρωνύμιο του έργου "Zero Waste Strategy: Methods and Implementation in Black Sea Basin", αφορά τη στρατηγική μηδενικών αποβλήτων και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας (ΕΝΙ-European Neighbourhood Instrument) και από τις συμμετέχουσες χώρες: Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ρουμανία, Τουρκία και Ουκρανία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια