Ελλάδα

Λίστα Πέτσα και Δημοσκοπήσεις: Εξεταστική επιτροπή στις 3 Νοεμβρίου

Τη Τετάρτη στις 3 Νοεμβρίου αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής η πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική επιτροπή (λίστα Πέτσα, δημοσκοπήσεις)

Τη Τετάρτη στις 3 Νοεμβρίου αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής η πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική επιτροπή (λίστα Πέτσα, δημοσκοπήσεις), σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει καταθέσει αίτημα για τη διερεύνηση του χρόνου εξέτασης, επομένως στις 3 του μηνός θα συζητηθεί η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάντως, κοινοβουλευτικές πηγές υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερη και τρίτη επιτροπή εφόσον κατατεθούν οι ανάλογες προτάσεις.

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει το αντικείμενο της επιτροπής «να αποτελέσει ο έλεγχος των κριτηρίων βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ, από τις λίστες Πέτσα 1 και 2, η αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της EnterpriseGreece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παρά το αίτημα και τα ατράνταχτα σχετικά στοιχεία που προσκόμισε η αξιωματική αντιπολίτευση». Σημειώνεται ότι την πρόταση για σύσταση της εν λόγω εξεταστικής επιτροπής στηρίζουν ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ.

Φωτογραφία από ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια