Λίστα Πέτσα και Δημοσκοπήσεις: Εξεταστική επιτροπή στις 3 Νοεμβρίου

Ελλάδα
Λίστα Πέτσα και Δημοσκοπήσεις: Εξεταστική επιτροπή στις 3 Νοεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη Τετάρτη στις 3 Νοεμβρίου αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής η πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική επιτροπή (λίστα Πέτσα, δημοσκοπήσεις)

Τη Τετάρτη στις 3 Νοεμβρίου αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής η πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική επιτροπή (λίστα Πέτσα, δημοσκοπήσεις), σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει καταθέσει αίτημα για τη διερεύνηση του χρόνου εξέτασης, επομένως στις 3 του μηνός θα συζητηθεί η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάντως, κοινοβουλευτικές πηγές υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερη και τρίτη επιτροπή εφόσον κατατεθούν οι ανάλογες προτάσεις.

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει το αντικείμενο της επιτροπής «να αποτελέσει ο έλεγχος των κριτηρίων βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ, από τις λίστες Πέτσα 1 και 2, η αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της EnterpriseGreece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παρά το αίτημα και τα ατράνταχτα σχετικά στοιχεία που προσκόμισε η αξιωματική αντιπολίτευση». Σημειώνεται ότι την πρόταση για σύσταση της εν λόγω εξεταστικής επιτροπής στηρίζουν ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ.

Φωτογραφία από ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News