Βάνα Παπαευαγγέλου: Παρελάσεις με μάσκα παντού - Αύξηση 28% στο επιδημιολογικό φορτίο

Ελλάδα
Βάνα Παπαευαγγέλου: Παρελάσεις με μάσκα παντού - Αύξηση 28% στο επιδημιολογικό φορτίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κ. Παπαυαγγέλου αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των εμβολίων, τονίζοντας ότι προσφέρουν προστασία σε όλους και πρόσθεσε ότι όλοι οι νέοι που έχασαν την ζωή τους ήταν ανεμβολίαστοι

Το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας έχει αυξηθεί σημαντικά - κατά 28% - τις τελευταίες εβδομάδες, τόνισε στη σημερινή ενημέρωση η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε, τις τελευταίες ημέρες ξεπέρασαν τα δύο χιλιάδες κρούσματα στη χώρα μας, ενώ ο συνολικός αριθμός των τεστ τις τελευταίες εβδομάδες είναι σταθερός. Επίσης ανέφερε ότι σημαντική είναι η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην Πελοπόννησο και δυτική Ελλάδα.

«Αναφορικά με τις παρελάσεις που επίκεινται, κατά την παρακολούθησή τους, όπου κι αν γίνει αυτή, πρέπει να φοράμε όλοι τη μάσκα μας. Αρκετοί από τους ανθρώπους που αναρρώνουν, εξακολουθούν να έχουν προβλήματα. Σύμφωνα με μελέτες, ο ένας στους δυο παρουσιάζει χρόνια προβλήματα. Η λοίμωξη από κορωνοϊό δεν είναι μια απλή γριπούλα», ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Παράλληλα, η κ. Παπαευαγγέλου, είπε ότι το «επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει μία σταθερότητα, ενώ και στην Αττική η πορεία της πανδημίας είναι σταθερή», επισημαίνοντας πως «παρουσιάζεται σημαντική αύξηση στο βόρειο Τομέα Αθηνών, με διάμεση ηλικία νέων κρουσμάτων 38 ετών».

Ειδική αναφορά έκανε στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, που όπως είπε ξεπέρασαν τις διακόσιες κάθε μέρα, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά, πως η πορεία της πανδημίας είναι «δυστυχώς η αναμενόμενη».

Ωστόσο, όπως είπε «αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς δεν έχουν πειστεί ακόμη εκεί οι άνθρωποι να εμβολιαστούν», παρά την αύξηση των κρουσμάτων, την ώρα όπως τόνισε, ο κ. Τσιόδρας μας ανέλυσε σαφή στοιχεία από τη χώρα μας για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Την κατάσταση στις ΜΕΘ στην τρίτη και τέταρτη ΥΠΕ παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και όπως είπε υπάρχουν αρκετοί διασωληνωμένοι, με την πλειονότητα να είναι ανεμβολίαστοι. Επίσης, σε κοινούς θαλάμους με μεγάλη υποστήριξη οξυγόνου οι περισσότεροι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

Η κ. Παπαυαγγέλου αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των εμβολίων, τονίζοντας ότι προσφέρουν προστασία σε όλους και πρόσθεσε ότι όλοι οι νέοι που έχασαν την ζωή τους ήταν ανεμβολίαστοι.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος τόνισε πως: «Μειώθηκαν οριακά οι νέες διαγνώσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Η επιδημία εξακολουθεί να βρίσκεται σε συρρίκνωση, ωστόσο την τελευταία εβδομάδα έδειξε σταθεροποίηση. Στην Ευρώπη, τα μεγέθη παρουσίασαν αύξηση την τελευταία εβδομάδα. Από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες, οι 38 είχαν επιδείνωση. Στην Ελλάδα, είχαμε αύξηση - 17% - στις διαγνώσεις για τρίτη διαδοχική εβδομάδα. Η πίεση στο ΕΣΥ είναι σχετικά αυξημένη, με προοπτικές επιδείνωσης»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News