Bloomberg για Παπανδρέου: Ο πρωθυπουργός του πρώτου μνημονίου επιχειρεί comeback

Ελλάδα
Bloomberg για Παπανδρέου: Ο πρωθυπουργός του πρώτου μνημονίου επιχειρεί comeback

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς σχολιάζει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού

Με τη φράση: «Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, που υπέβαλε αίτηση για το πρώτο σχέδιο διάσωσης της χώρας, θέλει να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή. Μία δεκαετία μετά την έξοδό του, διεκδικεί την αρχηγία του κόμματος «Κίνημα Αλλαγής», μεταδίδει το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg την είδηση της υποψηφιότητας Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι «χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή», καθώς και ότι η παράταξη πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο αναφέρεται στην πολιτική διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου τονίζοντας ότι: «Ο κ. Παπανδρέου κυβέρνησε τη χώρα από τον Οκτώβριο του 2009 έως και τον Νοέμβριο του 2011, όπου και αποχώρησε από τη θέση, υποστηρίζοντας την κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Έως το 2012 παρέμεινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ιδρύθηκε από τον πατέρα του και πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Ανδρέα Παπανδρέου. Το 2017 συγκροτήθηκε το Κίνημα Αλλαγής, του οποίου σήμερα είναι βουλευτής του κόμματος καθώς και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθούς»

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη 6 υποψήφιοι διεκδικούν την αρχηγία του κόμματος με τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών έχει προγραμματιστεί για τις 5 Δεκεμβρίου και εάν κανείς δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία, θα διεξαχθεί ένας δεύτερος γύρος μία εβδομάδα αργότερα.

Με πληροφορίες από Bloomberg

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News