Ελλάδα

Γιώργος Παπανδρέου - Επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ: «Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή»

Την απόφασή του για τις επερχόμενες εκλογές στο ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου - «Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή, η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη», τόνισε στο μήνυμά του ο πρώην πρωθυπουργός

Υποψήφιος και επίσημα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Νωρίτερα, με μήνυμά του από το «Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου» , ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι «χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή», καθώς και ότι η παράταξη πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων.

Πριν γνωστοποιήσει τις προθέσεις του ο κ. Παπανδρέου, ενημέρωσε τηλεφωνικά την Φώφη Γεννηματά, η οποία του ευχήθηκε καλή επιτυχία, όπως και στους υπόλοιπους υποψήφιους. Υπενθυμίζεται ότι στην κούρσα της διαδοχής έχουν μπει οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Παύλος Χρηστίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου και Χάρης Καστανίδης.

Αναλυτικά το μήνυμά του του κ. Παπανδρέου:

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή.

Για τους πολίτες και τη χώρα.

Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη.

Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος.

Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή.

Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων.

Καταλύτης για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.

Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.

Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».

Ανδρέας Λοβέρδος στo neakriti.gr: «Καλοδεχούμενος ο Γιώργος Παπανδρέου»

Καλοδεχούμενος είναι ο κύριος Παπανδρέου στην κούρσα διαδοχής προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ο πρώην υπουργός και βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV, στο περιθώριο της ομιλίας που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Κήπο Χανίων.

«Δεν έχω κανένα σχόλιο. Καλοδεχούμενος όπως και όλοι οι υποψήφιοι», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, κληθείς να τοποθετηθεί για την απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού και αρχηγού του κόμματος. Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι στις 5 Δεκεμβρίου το σάλπισμα το δικό του «είναι σάλπισμα νίκης και αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης».

Πρόσθεσε δε πως το πρωί θα ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία που θα αφορά το ΚΙΝΑΛ και αν η επιλογή του κόσμου είναι η δική του υποψηφιότητα, τότε θα έχει εκλεγεί ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Στόχος μου είναι να εξαπλωθεί το κόμμα σε όλη την Ελλάδα γιατί τώρα είναι περιορισμένο και να γίνει προοδευτικός πρωταγωνιστής, ένα κόμμα εξουσίας κι όχι ένα μικρό κόμμα με μικρά ποσοστά» υπογράμμισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου, έχει δηλώσει ότι σε περίπτωση που λάμβανε μέρος στην κούρσα για την ηγεσία ο πρώην πρωθυπουργός, ο ίδιος θα επανεξέταζε τη στάση του.

Την ίδια στιγμή, ερωτηματικό υπάρχει για τη στάση που θα κρατήσουν πολύ στενοί συνεργάτες του όπως ο Χάρης Καστανίδης ο οποίος είναι μέλος του ΚΙΔΗΣΟ αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός στο παρελθόν.

Φωτογραφία από ΙΝ ΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια