Γιώργος Παπανδρέου: Κατεβαίνει υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ - Ενημέρωσε την Φώφη Γεννηματά

Ελλάδα
Γιώργος Παπανδρέου: Κατεβαίνει υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ - Ενημέρωσε την Φώφη Γεννηματά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απόφαση του για τις επερχόμενες εκλογές στο ΚΙΝΑΛ ανακοινώνει ο Γιώργος Παπανδρέου

Τα επόμενα λεπτά αναμένεται να δηλώσει την επιθυμία του να κατέβει στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η υποψηφιότητά του θα γνωστοποιηθεί από τον ίδιο περίπου στις οκτώ το βράδυ. Ήδη, έχει ενημερώσει τηλεφωνικά για τις προθέσεις του την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία του ευχήθηκε καλή επιτυχία,  όπως και σε ολους τους υποψήφιους.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της απόφασής του έχει ξεκινήσει με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο ίδιος θα προβεί σε ανακοίνωση για την υποψηφιότητά του με μήνυμα από το Πνευματικό Ίδρυμα «Γεωργίου Παπανδρέου», στις 20.00, με φόντο την Ακρόπολη. Στο μήνυμά του αναμένεται να δώσει το πολιτικό στίγμα του στο οποίο, όπως έχει γνωστοποιήσει, «η Προοδευτική Παράταξη θα ξαναγίνει μεγάλη και ισχυρή», με στόχο να υπάρξει μία πρόταση «Προοδευτικής διακυβέρνησης ενάντια στη Συντηρητική».

Αυτή την ώρα οι πόρτες του Ιδρύματος είναι κλειστές για τους δημοσιογράφους, ενώ η επίμαχη δήλωση αναμένεται να δοθεί στα Μέσα ενημέρωσης από την ΕΡΤ. Πριν από λίγα λεπτά στο κτίριο εισήλθε και ο Γιώργος Πεταλωτής, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου, έχει δηλώσει ότι σε περίπτωση που λάμβανε μέρος στην κούρσα για την ηγεσία ο πρώην πρωθυπουργός, ο ίδιος θα επανεξέταζε τη στάση του.

Την ίδια στιγμή, ερωτηματικό υπάρχει για τη στάση που θα κρατήσουν πολύ στενοί συνεργάτες του όπως ο Χάρης Καστανίδης ο οποίος είναι μέλος του ΚΙΔΗΣΟ αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός στο παρελθόν.

Η αινιγματική ανάρτηση της 18ης Οκτωβρίου

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου προχώρησε σε μια… αινιγματική ανάρτηση με αφορμή τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981, τροφοδοτώντας συζητήσεις για υποψηφιότητα για την προεδρία στο ΚΙΝ.ΑΛ. Συγκεκριμένα έγραψε: «Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας. 18 Οκτώβρη 2021. Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού».

(Φωτογραφία  ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News