Ελλάδα

Κορωνοϊός-ΗΠΑ: Προσεχώς «πράσινο φως» για εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών - Τι αναφέρει η Pfizer

Με ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος έκανε γνωστό το σχέδιο για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών - Pfizer: Στο 90,7% η αποτελεσματικότητα

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα το σχέδιό του να ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 σε 28 εκατ. παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών στη χώρα, με το εμβόλιο της Pfizer, αμέσως μόλις οι υγειονομικές αρχές δώσουν το «πράσινο φως».

«Οι προσπάθειές μας προγραμματισμού σημαίνουν πως θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς στις επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν μια τελική σύσταση» από τα Κέντρα Πρόληψης και Καταπολέμησης των Ασθενειών (CDC), επισημαίνει ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο τύπου.

Μια επιτροπή ειδικών των CDC αναμένεται να συνεδριάσει επί του θέματος τη 2α και την 3η Νοεμβρίου και η σύσταση της Αρχής αναμένεται να εκδοθεί πολύ σύντομα έπειτα από την ημερομηνία αυτή.

Προηγουμένως, μια συμβουλευτική επιτροπή της αμερικανικής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) θα μελετήσει τα δεδομένα που υπέβαλε η Pfizer στις 26 Οκτωβρίου. Εάν η σύσταση είναι θετική, η FDA θα δώσει την επίσημη έγκρισή της, ανοίγοντας τον δρόμο για τα CDC.

Τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα σε ιατρεία των παιδιάτρων, σε παιδιατρικά νοσοκομεία, αλλά επίσης και σε σχολεία, διευκρίνισε ο Λευκός Οίκος.

Η συσκευασία των εμβολίων τροποποιήθηκε προκειμένου να είναι ευκολότερη η χρήση τους από αυτές τις δομές, σε πακέτα των 10 φιαλιδίων (που θα περιέχει το καθένα 10 δόσεις). Η κυβέρνηση θα διανείμει, επίσης, τον απαραίτητο εξοπλισμό, μεταξύ άλλων μικρότερες βελόνες.

Η αμερικανική κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως οι ΗΠΑ έχουν προμηθευτεί αρκετές δόσεις για να εμβολιάσουν όλα τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

Την ίδια στιγμή αποτελεσματικότητα έναντι του κορωνοϊού κατά 90,7% για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών εμφανίζει το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με κλινική μελέτη της εταιρείας.

Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι το εμβόλιο χαμηλής δόσης ήταν σχεδόν 91% αποτελεσματικό. Δεν αναφέρθηκε σοβαρή λοίμωξη σε κανένα από τα παιδιά, αλλά τα εμβολιασμένα παιδιά είχαν πολύ πιο ήπια συμπτώματα από τα ανεμβολίαστα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AP

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια