Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση Τσιόδρα στις 13:00 για τους εμβολιασμούς

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση Τσιόδρα στις 13:00 για τους εμβολιασμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επανέρχεται μετά από μήνες απουσίας ο Σωτήρης Τσιόδρας που θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις

Ο Σωτήρης Τσιόδας επιστρέφει στις ενημερώσεις για τον κορωνοϊό, καθώς θα προχωρήσει σε δηλώσεις στις 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου στο υπουργείο Υγείας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας, ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Εμβολιαστικού Προγράμματος στην Ελλάδα.

=> Αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης: Ποιες περιοχές «κοκκινίζουν» - Τα χρώματα στην Κρήτη

Υπενθυμίζεται ότι ανησυχία υπάρχει για τη διασπορά του κορωνοϊού σε περιοχές της Θεσσαλίας - Μαγνησία, Λάρισα και Καρδίτσα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία από την επιτήρηση των λυμάτων στον Βόλο η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα αγγίζει το 176% και στη Λάρισα το 30%. Η Θεσσαλία κατατάσσεται τρίτη με βάση την έκθεση του ΕΟΔΥ με 536 κρούσματα και τριψήφια στις ΠΕ Λάρισας (270), Μαγνησίας (141) και Τρικάλων (101).

Τέσσερις ΠΕ συγκεντρώνουν 993 κρούσματα, το ένα τρίτο σχεδόν των νέων κρουσμάτων, που ανακοινώθηκαν χθες, και πρόκειται για τη Θεσσαλονίκη (574), την Ημαθία (172), την Πέλλα (119) και την Πιερία (128).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Κρήτη είναι 76.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News