Ελλάδα

Αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης: Ποιες περιοχές «κοκκινίζουν» - Τα χρώματα στην Κρήτη

Στην Κρήτη, όπως όλα δείχνουν, ο επιδημιολογικός χάρτης δεν θα αλλάξει

Αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης της Ελλάδας, καθώς νέες περιοχές αναμένεται να μπούν στο κόκκινο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, παραμένουν στο κόκκινο όσες περιοχές ήταν και την περασμένη εβδομάδα και προστίθενται οι Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Γρεβενών.

Στην Κρήτη, όπως όλα δείχνουν, παραμένουν στο κίτρινο επίπεδο οι Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου, ενώ στο πορτοκαλί παραμένει η ΠΕ Ηρακλείου, παρά το γεγονός ότι το Ηράκλειο καταγράφει πτωτικές τάσεις στις νέες μολύνσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, μερίδα ειδικών εισηγούνται να παραμείνει στο πορτοκαλί χρώμα λόγω πληθυσμού. Σε κάθε περίπτωση ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να αλλάξει επίπεδο και νωρίτερα.

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία και από τις νοσηλείες στο νησί, οι οποίες εξακολουθούν να καταγράφουν πτώση, με την συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών να είναι ανεμβολίαστοι πολίτες. 

Παράλληλα, οι ειδικοί προκρίνουν το σχέδιο των κινητών μονάδων εμβολιασμού που εφαρμόστηκε στην Κρήτη και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, καθώς η Κρήτη ήταν η πρώτη Περιφέρεια στην αρχή του καλοκαιριού που εφήρμοσε το πρόγραμμα με εντυπωσιακά αποτελέσματα και σήμερα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις με το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών τη χώρα μας, ξεπερνώντας το 60% επί του γενικού πληθυσμού που έχει πλήρως εμβολιαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι, ο επιδημιολογικός χάρτης τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 4 χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια