Ντόρα Μπακογιάννη: Η πρώτη της εμφάνιση μετά την αποκάλυψη για τον καρκίνο (βίντεο)

Ελλάδα
Ντόρα Μπακογιάννη: Η πρώτη της εμφάνιση μετά την αποκάλυψη για τον καρκίνο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει κάνει χιλιόμετρα στην πολιτική, έχει την υποχρέωση να πει την αλήθεια για τα θέματα υγείας», αναφέρει η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας σε διαδικτυακή ημερίδα

 Την πρώτη της εμφάνιση έκανε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής ΝΔ Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη μετά την ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της  στο Twiiter ότι πάσχει από πολλαπλό μυέλωμα. Η κ. Μπακογιάννη συμμετείχε σε διαδικτυακή συζήτηση που την οργάνωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης. Όπως ανέφερε, τέτοια μηνύματα της δίνουν δύναμη και γι΄ αυτό είναι ιδιαίτερα ευγνώμων.

«Δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου. Ελπίζω να είναι η τελευταία. Και ελπίζω να βγω πιο δυνατή από το χτύπημα» ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη  η οποία δηλώνει έτοιμη να δώσει μεγάλη μάχη με την επάρατη νόσο με σκοπό να ξορκίσει το κακό.

Πιο συγκεκριμένα μετά την ανάδειξη του προσωπικού ιατρικού της προβλήματος, η πρώην υπουργός Εξωτερικών έστειλε  μήνυμα αισιοδοξίας σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με εκείνη.

«Ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει κάνει χιλιόμετρα στην πολιτική, έχει την υποχρέωση να πει την αλήθεια για τα θέματα υγείας αλλά οφείλει να στείλει και ένα μήνυμα: σε όσους έχουν το ίδιο πρόβλημα. Και το μήνυμα είναι σαφές: Ο καρκίνος είναι ένα νόσημα που πολεμάται» ανέφερε μεταξύ άλλων στη συζήτηση στην οποία συμμετείχαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όπως ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Μάλιστα, η ίδια δεν παρέλειψε να εκφράσει τη μεγάλη συγκίνηση της για τον κόσμο εκείνο που μέσα από τηλεφωνήματα ή μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε στην πρώην υπουργό ταχεία ανάρρωση.

«Τα μηνύματα που έχω λάβει απ’  όλους τους πολιτικούς χώρους είναι συγκινητικά. Μου δίνουν δύναμη και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων» ανέφερε.

«Εντελώς τυχαία»

Για την πρώην Υπουργό της ΝΔ, η διάγνωση της ασθένειάς της έγινε «εντελώς τυχαία», όταν υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις -σχεδόν ρουτίνας- σε μετεγχειρητικό στάδιο, μετά δηλαδή από χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη για τη θεραπεία προβλήματός της στο πόδι. Το πρόβλημα στο πόδι ήταν έντονο και ταχύ. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων  ωστόσο θορύβησαν τους θεράποντες ιατρούς, με αποτέλεσμα η κ. Μπακογιάννη να υποβληθεί σε νέο, πιο εξειδικευμένο κύκλο εξετάσεων, που «έδειξε» τελικά και το Πολλαπλό Μυέλωμα, «σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου».

Μετά την ανακοίνωση του ιατρικού αποτελέσματος,  η κ. Μπακογιάννη έσπευσε να το αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

«Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. ​Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​ Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.​ Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​ Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου» έγραψε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα, επώνυμοι και ανώνυμοι, έδωσαν τις δικές τους ευχές.

Μητσοτάκης: Η Ντόρα είναι μαχήτρια

Είναι άξιο αναφοράς πως μετά την ανάρτηση του ιατρικού αποτελέσματος, πολλά άτομα που ανήκουν στον πολιτικό χώρο και όχι μόνο έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης στη μάχη που αναμένεται να δώσει η υπουργός Ντ. Μπακογιάννη.

«Η Ντόρα είναι μαχήτρια. Έχει δώσει πολλές μάχες και έχει ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες στο παρελθόν. Και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια.❤️» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας στο τέλος του μηνύματός του, σε πιο προσωπικό τόνο, μια κόκκινη καρδιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ένας από τους πολιτικούς αρχηγούς που έσπευσε να συμπαρασταθεί στην κ. Μπακογιάννη, αναφέροντας δίκτυα πως «της εξέφρασα τη συμπαράστασή μου, τις ειλικρινείς ευχές μου αλλά και τη βεβαιότητα ότι θα ξεπεράσει την ασθένεια που με παρρησία ανακοίνωσε σήμερα δημόσια. Είναι μαχήτρια και θα βγει νικήτρια».

«Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη στην Ντόρα Μπακογιάννη για τη μάχη που έχει να δώσει. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά!» ανέφερε σε μήνυμά του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δημόσια ευχές απέστειλαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Εύχομαι από καρδιάς περαστικά στην Ντόρα Μπακογιάννη. Έχει τις ευχές και τη σκέψη μας ώστε να κερδίσει αυτή τη μάχη. Η κ. Μπακογιάννη αν και πολιτικός αντίπαλος είναι ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και τη χρειαζόμαστε γερή και υγιή στο κοινοβούλιο» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης, ενώ προς την πατριώτισσά του, «Ντόρα Μπακογιάννη, σου εύχομαι ολόψυχα περαστικά. Παρά τις τεράστιες πολιτικές διαφορές και κόντρες μας, στέκομαι δίπλα σου σε αυτή τη περιπέτεια και ως γιατρός και ως συντοπίτης!», σχολίασε στο προφίλ του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News