Ελλάδα

Προσπάθειες για τη διάσωση του Ορφανοτροφείου στην Πρίγκηπο

Συνάντηση εργασίας του Οικουμενικού Πατριάρχου με διεθνή ομάδα επιστημόνων για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου - Παρουσιάστηκαν προτάσεις για τις απαραίτητες εργασίες και τις τεχνικές που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τη διάσωση του επιβλητικού ξύλινου κτηριακού συγκροτήματος

Η διάσωση, τα έργα αναστήλωσης και οι δυνατότητες αξιοποιήσεως του ιστορικού Ελληνικού Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, που αποτελεί μέρος της πολιτιστικής ταυτότητος της ομογένειας, αλλά και της ιστορίας της Πόλεως, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με πολυμελή διεθνή ομάδα επιστημόνων, παρουσία των μητροπολιτών Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, Γέροντος Πριγκηποννήσων Δημητρίου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στεφάνου, καθώς και των Πανασιολ. Μ. Πρωτοσυγκέλλου Θεοδώρου και Μ. Αρχιδιακόνου Παϊσίου.

Ο Παναγιώτατος, όπως αναφέρεται σε σχετικό ανακοινωθέν, καλωσόρισε τους επιστήμονες, που ταξίδεψαν στην Πόλη από πολλές χώρες, και τους ενημέρωσε για την ιστορία του Ορφανοτροφείου καθώς και για τις μέχρι σήμερα προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη διάσωση του μοναδικού ακινήτου, για το οποίο διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας επ' ονόματί του. Στη συνέχεια, ο Εντιμολ. Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της M.τ.Χ.Ε. και συντονιστής της Επιτροπής του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το Ορφανοτροφείο, ενημέρωσε για τις έως σήμερα πρωτοβουλίες της Επιτροπής, αλλά και για τα επόμενα βήματα με στόχο την ταχύτερη έναρξη των σωστικών εργασιών.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων, οι οποίοι, ο καθένας στον τομέα του, παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τις απαραίτητες εργασίες και τις τεχνικές που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τη διάσωση του επιβλητικού ξύλινου κτηριακού συγκροτήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία pxhere.com)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια