Ελλάδα

Πλεύρης: Τους πρώτους μήνες του 2022 διαθέσιμα τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως τα φάρμακα θα είναι διαθέσιμα από το νέο έτος, αλλά πως ευχή όλων είναι να μην νοσήσει κανείς και οδηγηθεί στο νοσοκομείο

Tους πρώτους μήνες του 2022 αναμένονται τα πρώτα φάρμακα κατά του κορωνοϊού σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Σε δηλώσεις ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως τα φάρμακα θα είναι διαθέσιμα από το νέο έτος, αλλά πως ευχή όλων είναι να μην νοσήσει κανείς και οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Ο κ. Πλεύρης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον καθοριστικό ρόλο θα παίξει το εμβόλιο αφού όπως ανέφερε: «Πέρυσι δεν υπήρχε το εμβόλιο και είχε γίνει επιλογή το ΕΣΥ να είναι μονοθεματικό. Πλέον έχουμε μοιράσει τις κλίνες, 50% για covid και 50% για non covid. Από τότε που ο καθένας μπορεί αν εμβολιαστεί δεν έχουμε επιλογή να κάνουμε το ΕΣΥ μονοθεματικό. Δικαίωμα στο ΕΣΥ έχουν για να εγχειριστούν και άλλοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν άλλες νόσους. Θωρακίζουμε το σύστημα υγείας, αλλά δεν πρόκειται άνθρωποι που νοσούν από άλλες αιτίες να μην έχουν πρόσβαση στο σύστημα για να υπάρξουν κενές κλίνες ΜΕΘ».

Τα χειρουργεία πλέον έχουν μπει σε σειρά, όπως τόνισε ο κ.Πλεύρης αλλά υπάρχει απουσία γιατρών και ιδιαίτερα έλλειψη αναισθησιολόγων. Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως δίνονται κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς για να καλύψουν τα κενά στο ΕΣΥ, ενώ έρχονται περίπου 6.000 νέες προσλήψεις γιατρών.

Για τις παρελάσεις

Ως προς τις παρελάσεις, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως δε θα υπάρξει περιορισμός και στόχος είναι η επιστροφή στην ομαλή δραστηριότητα.«Δεν υπάρχει το πρότυπο των κόκκινων περιοχών και υπάρχει ανακούφιση στα μέτρα εκεί που είναι αμιγώς χώροι για τους εμβολιασμένους. Υπάρχει το εμβόλιο και η κοινωνία δεν μπορεί να πηγαίνει πίσω και να μη λειτουργεί, επομένως δε θα υπάρξει περιορισμός στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες, άρα μπορούν να γίνουν οι εκδηλώσεις αυτές», κατέληξε.

Η πορεία των εμβολιασμών

Όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας ιδανικά για να κάνουμε λόγο για ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού θα έπρεπε ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού να φτάσει το 70% και του ενήλικου πληθυσμού το 80%.

Πλέον ο καθένας έχει πρόσβαση στα εμβόλια και η σκυτάλη έχει περάσει πια στην πειθώ, τόνισε ο κ. Πλεύρης. Η τρίτη δόση εξαρτάται από την ηλικία αλλά και τη συμπλήρωση του εξαμήνου, καθώς μπορεί κάποιος άνω των 60 ετών να μην εμβολιάστηκε τον Φεβρουάριο, αλλά τον Ιούνιο, και να μην μπορεί αυτό το διάστημα να λάβει την αναμνηστική δόση.

«Το υπουργείο είναι αμείλικτο σε διαδικασίες εκβιασμού σε γιατρούς που προσπαθούν να κάνουν και τη δουλειά του και για παράδειγμα τους εμποδίζουν να διασωληνώσουν», ανέφερε ακόμη.

φωτογραφία pexels

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια