Ελλάδα

Χατζηδάκης: Σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού

Σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ, γνωστοποίησε ότι θα χρηματοδοτηθεί και το μέτρο της ψηφιακής κάρτας για τους εργαζόμενους

Σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού προανήγγειλε ο  Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κώστας Χατζηδάκης.

«Εμείς επιδιώκουμε με πολιτικές μέσω του καινούργιου ΕΣΠΑ, είτε μέσω πολιτικών για το κατώτατο μισθό, στην πράξη να δείξουμε ευαισθησία» επισήμανε.

 Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε, ότι «φέτος δόθηκε μια μικρή συμβολική αύξηση 2% παρότι λόγω της πανδημίας βιώσαμε μια περίοδο μεγάλης ύφεσης. Τώρα όμως που η οικονομία βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάπτυξης, όπως έχει δηλώσει και ο Πρωθυπουργός, στόχος είναι η ανάκαμψη αυτή να φανεί και στις τσέπες των εργαζομένων».

 Σε ότι αφορά την κατάρτιση ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι δεν θα αποκλειστεί κανείς, αλλά θα "υψώσουμε τον πήχη" καθώς θα υπάρχει πιστοποίηση τόσο για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν την κατάρτιση όσο και για τους ωφελούμενους.

Νέο ΕΣΠΑ

 Σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ, γνωστοποίησε ότι θα χρηματοδοτηθεί και το μέτρο της ψηφιακής κάρτας για τους εργαζόμενους, που ως στόχο έχει την προστασία τους από παραβάτες εργοδότες που δεν σέβονται το ωράριο των εργαζομένων, ενώ θα υπάρξει χρηματοδότηση και για προγράμματα του ΕΦΚΑ.

Συντάξεις

Ο κ. Χατζηδάκης, ερωτηθείς για τις εκκρεμείς συντάξεις, είπε ότι το καλοκαίρι του 2019 αυτές ήταν 190.000, τον χειμώνα που ανέλαβε ο ίδιος το Υπουργείο, είχαν πέσει στις 155.000 και σήμερα είναι περίπου 129.000.

Ο ίδιος δήλωσε πως τον ερχόμενο  Νοέμβριο -Δεκέμβριο θέλουμε να φτάσουμε στην έκδοση 30.000 νέων συντάξεων ανά μήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια