Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κίνηση αντιπερισπασμού

Ελλάδα
Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κίνηση αντιπερισπασμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να δίνουμε αποφασιστικό μήνυμα στην Τουρκία ότι θα υπερασπιστούμε δικαιώματά μας»

Για τις συνέπειες από την κακοκαιρία «Μπάλλος», για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για την ακρίβεια αλλά και για το ζήτημα της εξεταστικής επιστροπής για τη λίστα Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Σχετικά με τη λίστα Πέτσα, ο υπουργός επισήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κίνηση αντιπερισπασμού. Δεν έχει να πει κάτι για την οικονομία και είναι απομονωμένος από προβλήματα κοινωνίας. Για εμένα η καμπάνια "Μένουμε σπίτι" ήταν νόμιμη και σωτήρια! Φυσικά, να γίνει εξεταστική»

«Να δίνουμε μήνυμα στην Τουρκία ότι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας»

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις και τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι τόνισε: «Θα πρέπει να τις βάζουμε αυτές τις δηλώσεις στο ύψος που τους αναλογεί.  Μην υπερμεγενθύνουμε τέτοιες δηλώσεις. Μακροπρόθεσμα να είμαστε ψύχραιμοι. Να δίνουμε αποφασιστικό μήνυμα στην Τουρκία ότι θα υπερασπιστούμε δικαιώματά μας»

Τι είπε για την πρόσφατη κακοκαιρία «Μπάλλος»

«Σε σχέση με την κακοκαιρία τόνισε πως όπου έχουμε ζημιές η πολιτεία θα είναι δίπλα. Έχει  τη δυνατότητα ο προϋπολογισμός μας, σημείωσε και πρόσθεσε πως προχωρά το θέμα της διαχώρισης αρμοδιοτήτων για έργα, φρεάτια.

Σε σχέση με το λεωφορείο στην παραλιακή που εγκλωβίστηκε κάτω από γέφυρα σημείωσε: «Μην μπούμε στη λογική ποιος είναι αρμόδιος. Σημασία έχει το έργο του Φαλήρου. Οι καθυστερήσεις από τον ανάδοχο ΕΛΑΚΤΩΡ δεν έχουν σχέση με το κράτος. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, το νερό θα διοχετεύεται στη θάλασσα».

«Η διαχείριση των ομβρίων υδάτων έχει μείνει πολύ πίσω. Αναζητάμε επιπλέον λεφτά για έργα σε Κορωπί, Μαρκόπουλο κλπ», συμπλήρωσε τονίζοντας πως χρειάζονται χρήματα και μελέτες.

«Πριν έναν αιώνα πάνω από 700 χείμαρροι και ποτάμια διέσχιζαν την Αττική που τώρα έχουν εξαφανιστεί. Θα επιταχύνουμε τη διευκόλυνση των δήμων για τα έργα υψηλού κινδύνου να προχωρήσουν γρήγορα», τόνισε.

Τι είπε την ακρίβεια

Σε σχέση με το ζήτημα των ανατιμήσεων και της ακρίβειας τόνισε: «Θα εξαντλήσουμε όλα περιθώρια όπως έχει πει και ο υπουργός Οικονομικών Σταϊκούρας.  Υπάρχουν περιθώρια.  Είμαστε σε μια συζήτηση με το Οικονομικό Επιτελείο και το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος για να συγκρατήσουμε τις αυξήσεις. Θα προσπαθήσουμε να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, είμαστε κοντά σε αυτό»

φωτογραφία (INTIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News