Σ. Τσιοδράς – Κορωνοϊός: Σε προνομιακή θέση η Κρήτη

Κρήτη
Σ. Τσιοδράς – Κορωνοϊός: Σε προνομιακή θέση η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαφώς λιγότεροι είναι οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι ασθενείς στο νησί μας σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα

Σε προνομιακή θέση κατατάσσουν την Κρήτη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, τα στοιχεία που παρουσίασε ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο συνέδριο με θέμα «οι Επιπτώσεις της Πανδημίας Covid-19 στην ελληνική κοινωνία» που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Τόσο τα χαμηλά ποσοστά θανάτων και διασωληνώσεων, όσο και τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, παρουσιάζονται αρκετά ελπιδοφόρα για την πορεία του νησιού μέσα στην πανδημία. 

Στο τραπέζι έπεσαν προτάσεις για τη βελτίωση της οικονομίας όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Μοναδική λύση στο αδιέξοδο της παγκόσμιας κρίσης αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι αποτελεί ο εμβολιασμός του συνόλου.

Τα χαμηλά ποσοστά θανάτων της Κρήτης αλλά και οι διασωληνώσεις αποτυπώνουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή της Βόρειας και κεντρικής Ελλάδος που οι αριθμοί κατά περιόδους σοκάρουν. Στα θετικά και η εμβολιαστική κάλυψη της Κρήτης που ξεπερνά το 60%, θέτοντας τις βάσεις για να αποφευχθούν δύσκολες καταστάσεις μέσα στο χειμώνα.

Αλώβητος από αυτήν την πανδημία δεν έχει βγει κανένας τομέας της καθημερινότητας, ωστόσο, σε επίπεδο οικονομίας υπάρχουν λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Η λήξη της παγκόσμιας αυτής δοκιμασίας είναι η μεγαλύτερη προσδοκία για όλους και το μεγάλο στοίχημα πλέον έγκειται στον εμβολιασμό του συνόλου, καθώς, όπως υποστηρίζουν μέλη της επιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου,  αποτελεί μονόδρομο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News