Ελλάδα

Ξανθόπουλος για τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Μπάλλος»: Χαοτική η κατάσταση στα δικαστήρια

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την Κυβέρνηση, για καθυστερημένη απόφαση και ανακοίνωση του κλεισίματος των Δικαστηρίων, γεγονός που προκάλεσε μία κατάσταση "χαοτική" επ' αυτών

Δριμεία κριτική άσκησε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για τη χαοτική -όπως υποστήριξε ο ίδιος- κατάσταση που επικράτησε στα δικαστήρια της Αθήνας την Παρασκευή 15-10.

Ειδικότερα, ο κ. Ξανθόπουλος, υπογράμμισε: «Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε χθες Παρασκευή, 15-10-2021, στα δικαστήρια της Αθήνας, η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, να ανασταλούν οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, όπως καταγγέλλουν δικηγόροι και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας. Τα προβλήματα οφείλονται στο γεγονός ότι η κυβερνητική απόφαση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, δεν εξειδίκευσε με σαφήνεια τη φύση των επειγουσών υποθέσεων που εξαιρούνταν από την αναστολή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση για το ποιες ακριβώς υποθέσεις θα εκδικάζονταν και ποιες όχι».

Συνεχίζοντας, ανέφερε: «ότι δεν κατάφερε η κακοκαιρία, το κατάφερε τελικά η κυβέρνηση. Ο υπουργός έχει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για το χάος που προκλήθηκε. Για άλλη μια φορά οι δικηγόροι έμειναν με τα προβλήματα, οι πολίτες αγανακτούν με τη πρωτοφανή αυτή κατάσταση και η Δικαιοσύνη βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο. Αλλά το Επιτελικό Κράτος....είναι σε αναστολή λόγω" Μπάλλου"…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια