Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

Ελλάδα
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Λιμενικές Αρχές της Ρόδου συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα - Αναζητείται ένα ακόμα άτομο

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών, ενός υπηκόου Τουρκίας και ενός υπηκόου Αλβανίας, προέβησαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, για την συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, ενώ αναζητείται ένας ακόμα αλλοδαπός που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για ύπαρξη ατόμων στην περιοχή Φάνες Ρόδου. Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού, όπου στελέχη του εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα επαγγελματικό Ι.Χ. αυτοκίνητο με οδηγό 29χρονο αλλοδαπό, στο οποίο επέβαιναν πέντε αλλοδαποί που συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στην χώρα, ενώ κατόπιν έρευνας στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε ένας ακόμα αλλοδαπός, ο οποίος επίσης συνελήφθη για παράνομη είσοδο στην χώρα.

Έπειτα από περαιτέρω έρευνα, εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε 25χρονος αλλοδαπός, ως ο χειριστής-διακινητής του σκάφους που μετέφερε και αποβίβασε τους ως άνω έξι προαναφερόμενους αλλοδαπούς στη Ρόδο. Η εγκληματική οργάνωση που λάμβανε το ποσό των 2.500 ευρώ κατά άτομο για την μεταφορά τους από την Τουρκία στη Ρόδο, δρούσε ως εξής: Ο 25χρονος ως χειριστής, μετέφερε με σκάφος και αποβίβαζε τους παράνομα εισερχόμενους μετανάστες στη Ρόδο, ο 29χρονος τους παραλάμβανε από το σημείο αποβίβασης και τους μετέφερε τμηματικά, με ΙΧ όχημα στην πόλη της Ρόδου, ενώ και οι δύο προαναφερόμενοι συλληφθέντες δρούσαν υπό τον συντονισμό και τις οδηγίες έτερου 30χρονου αλλοδαπού, ο οποίος και αναζητείται και ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το φουσκωτό σκάφος με μία εξωλέμβια μηχανή, εντοπίστηκε στην ακτή από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού κατά τη διενέργεια περιπολίας στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News