Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε περιοχές της Αθήνας

Ελλάδα
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε περιοχές της Αθήνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το διήμερο Πέμπτης-Παρασκευής, η Αθήνα δέχτηκε πάνω από 170 χιλιοστά βροχής, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου - Τα Πατήσια δέχτηκαν 181 τόνους νερού ανά στρέμμα

Ισχυρές ήταν οι βροχοπτώσεις στην Αττική από την κακοκαιρία «Μπάλλος», προκαλώντας πληθώρα προβλημάτων στην πόλη των Αθηνών.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής από την αρχή του εικοσιτετράωρου της Πέμπτης 14/10 έως το απόγευμα της Παρασκευής 15/10 καταγράφηκε στα Πατήσια (181 χιλιοστά) και ακολούθησαν οι Αμπελόκηποι (174 χιλιοστά) και το Περιστέρι (170 χιλιοστά).

Οι καμένες περιοχές δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου, όπου η βροχή έφτασε τα 125 χιλιοστά. Υπενθυμίζεται ότι ένα χιλιοστό ύψους βροχής αντιστοιχεί σε ένα τόνο νερού ανά στρέμμα, επομένως στην περιοχή των Πατησίων κατά το διήμερο του «Μπάλλου», έπεσαν 181 τόνοι νερού ανά στρέμμα. Σημειωτέον ότι το ετήσιο αθροιστικό ύψος βροχής στην Αθήνα είναι περίπου 400 χιλιοστά.

(Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News